Анонси
     

     






           
           

          Назад

          ІІ Форум випускників Чернігівського обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді

          02 лютого 2019 року в Чернігівському обласному педагогічному ліцеї для обдарованої сільської молоді відбувся ІІ Форум випускників.

          Його мета – об'єднати зусилля для розвитку освіти регіону та України, створення на базі ліцею методичного осередку для підтримки освіти в утворених громадах Чернігівщини, впровадження основних ідей Концепції ліцею як прикладу успішної профільної школи та розробка перспектив діяльності закладу освіти.

          Більше 70 учасників форуму зібралися для того, щоб обговорити питання основних викликів реформи освіти.

          Розпочала форум Ганна Коломієць, директор ліцею, окресливши основні тенденції розвитку закладу на сьогодні, озвучила основні досягнення ліцею за 25-річну історію та перспективи розвитку.

          Під час заходу обговорили, як освітнє середовище впливає на те, ким ми є. До цієї теми долучилися випускники ліцею: Анастасія Силенок, виконавчий директор CivicTechCenter, Світлана Ничипоренко, заступник директора з виховної роботи Олешнянської школи імені Софії  Русової. Вони зазначили, що освітнє середовище закладає підґрунтя для подальшої діяльності, розвитку освітніх компетентностей.

          Щодо проектної діяльності ліцею як інструменту розвитку соціально-емоційних компетентностей виступили випускники ліцею Іван Лапа, керівник групи програмістів у YolaCompany, Надія Грицик, доцент кафедри іноземних мов Національного університету “Чернігівський колегіум” імені Т. Г. Шевченка.

          «Партнерство і співпраця. Розширюємо горизонти» – ще одна тема, над якою змогли подискутувати учасники й учасниці форуму. Тетяна Децюк, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри соціальної роботи Чернігівського національного технологічного університету та Ганна Гайдай, керівник міжнародного відділу Чернігівського національного технологічного університету, кандидат державного управління, запропонували  напрями співпраці з закладами вищої освіти, озвучили основні виклики, які стоять перед закладами.

          Авдієнко Максим, випускник ліцею, представник Освітнього дому прав людини в Чернігові, презентував результати співпраці ліцею з цією організацією.

          Під час інтерактивної сесії учасники змогли обговорити перспективи ЧОПЛ у галузі міжнародного співробітництва, адже це важливий етап розвитку закладу освіти: обмін досвідом, науково-дослідницька діяльність, доступ до потужних технічних інновацій та міжнародне визнання.

          Випускники ліцею активно займаються впровадженням реформи в територіальних громадах. Оксана Стельмах, радниця з комунікацій Чернігівського центру розвитку місцевого самоврядування, показала всім реальні приклади розвитку освіти в ОТГ. Чудово обладнані школи, дитячі садочки, центри для розвитку, у тому числі спортивні майданчики – усе це підтверджує, що освіта в містечках та селищах розвивається.

          Закінчився форум театральною феєрією від учнівства «25 кРоків до успіху».

          Колективне фото закарбувало посмішки кожного й кожної, які є підтвердженням того, що ліцей має дійсно хорошу команду – випускників, партнерів та безліч друзів!

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/