Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Стартував фінальний етап другого туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2019»

          З метою піднесення ролі вчителя, сприяння творчим педагогічним пошукам щорічно проводиться всеукраїнський конкурс «Учитель року», який є традиційним змаганням із фахової майстерності, об’єднує вчителів-професіоналів, творчих та відкритих до нових знань, готових долучитися до реформування освіти, стати провідниками розбудови Нової української школи.

          Всеукраїнський конкурс «Учитель року» – один із способів привернути увагу громадськості до педагогічної професії, учительства та проблем сьогодення у світі. Його проведення – цілеспрямований пошук унікальних сучасних творчих здобутків освітньої галузі. У ньому беруть участь не просто чудові педагоги, а яскраві особистості, чий досвід і сподвижницька праця дають можливість з оптимізмом дивитися в майбутнє нашої держави.

          05 лютого 2019 року на базі Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського відбулося урочисте відкриття фінального етапу другого туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2019».

          Із вітальним словом до присутніх звернулися Микола Конопацький, голова оргкомітету Конкурсу, начальник Управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації, Анатолій Заліський, заступник голови оргкомітету, ректор Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського, Ірина Лисенко, член оргкомітету, проректор з науково-методичної роботи Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського.

          Микола Конопацький привітав кращих педагогів Чернігівщини, що викладають географію, захист Вітчизни, французьку мову, основи здоров’я, вчителів інклюзивного класу та наголосив, що ключовою фігурою в Новій українській школі, агентом змін був і залишається вчитель, адже саме через вчителів ми будуємо нову школу і нове ставлення до дитини.

          Учителю, який безпосередньо приходить до дитини, дивиться їй в очі, який з нею працює, необхідно змінювати свій підхід від передачі і трансляції знань в учіння і виховання одночасно, у процес, де дитина відчуває, що вона також особистість, що шанують її гідність. Тобто реалізовувати педагогіку партнерства.

          Ще видатний український педагог Василь Сухомлинський зазначав: «Якщо вчитель став другом дитини, якщо ця дружба осяяна благородним захопленням, поривом до чогось світлого, розумного, у серці дитини ніколи не з’явиться зло».

          До вітань долучилися й учні початкових класів Чернігівської ЗОШ I-III ступенів № 25.

          Із метою психологічної підтримки конкурсантів, методистами обласного центру практичної психології і соціальної роботи проведено тренінг «Психологічна готовність до конкурсних випробувань».

          Упродовж першого дня конкурсанти продемонстрували свою фахову майстерність під час випробування «Навчальний проект».

          06 лютого 2019 року вчителі матимуть можливість презентувати педагогічні здобутки у конкурсному випробуванні «Урок».

          07 лютого 2019 року на базі Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва відбудеться урочисте відзначення переможців та лауреатів конкурсу.

          Результати конкурсних випробувань будуть розміщені у розділі «Учитель року – 2019» на сайті обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського.

          Конкурс «Учитель року» – це не тільки випробування, не просто змагання за звання кращого вчителя України, а ще й справжній вернісаж новаторських ідей і педагогічних знахідок, що дає можливість розквітнути педагогічному таланту обдарованих учителів, якими багата наша рідна Україна.

          Хай успіхи й перемоги окрилюють вас, а творчість спонукає до сміливого руху в прекрасне майбутнє Нової української школи!

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/