Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Зустріч начальника Управління освіти і науки облдержадміністрації з педагогічними колективами закладів освіти області

           

          9 січня в ході робочого візиту Микола Конопацький, начальник Управління освіти і науки облдержадміністрації, відвідав заклади освіти області.

          У рамках зустрічі з педагогічним колективом у Сосницькому професійному аграрному ліцеї  обговорено питання модернізації, реформування професійно-технічної освіти, запровадження елементів  дуальної форми навчання, підбито підсумки роботи за 2018 рік та поставлено завдання щодо розвитку в 2019 році. Адже сьогодні вкрай важливим і актуальним є питання реформування професійної освіти, що перетворить її на важливий фактор економічного зростання регіону та забезпечить конкурентоспроможність випускників закладів професійної освіти на ринку праці.

          З освітнім колективом Сосницького навчально-реабілітаційного центру розглянуто проблеми в організації навчання дітей з особливими освітніми потребами та шляхи їх вирішення. Дитина з особливими потребами – особистість, яка має ті ж права, що й і інші члени спільноти, але через особливості індивідуального розвитку їй необхідно надавати особливі освітні послуги. Головним завданням навчально-реабілітаційного центру є формування в дітей соціального досвіду, який дозволить їм хоча б частково адаптуватись до умов суспільного середовища.

          Насамкінець зустрічі обговорено напрям розвитку освітнього закладу у 2019 році щодо ефективної реалізації цілей і завдань щодо оновлення корекційно-розвивального, освітнього процесів та належної підготовки вихованців до майбутнього самостійного життя.

          Під час візиту до Сосницької гімназії імені О.П. Довженка розглянуто питання успішного старту Нової української школи, акцентовано на значній державній фінансовій підтримці в ході реформування, запровадження стандартів початкової та можливостей подальшого реформування ланки загальної середньої освіти.

          Микола Конопацький зосередив особливу увагу на зміні акцентів у меті навчання в НУШ, де головним має стати учень, який навчається, а не предмет, якому його навчають та акцентував на важливості створення в закладах освіти педагогіки партнерства, тобто функціонування «трикутника співпраці: вчителі, діти і батьки».

          Пам’ятаймо, освіта – інвестиція в майбутнє. Навчання молодого покоління визначає майбутнє держави, саме тому реформа освітньої галузі є надзвичайно важливою.

          Тож реалізуймо свій шанс на гідне майбутнє!

          Нехай щастить усім учасникам освітнього процесу!

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/