Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Новітні технології сучасного суспільства»

          З метою залучення творчого потенціалу молоді Чернігівщини до експерементально-дослідницької діяльності, вирішення актуальних науково-технічних проблем області та розвитку суспільства 12 грудня 2018 року на базі Чернігівського національного технологічного університету відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Новітні технології сучасного суспільства» (НТСС-2018).

          Конференція проходила за підтримки Управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації, управління освіти Чернігівської міської ради та обласного комунального позашкільного навчального закладу «Чернігівська Мала академія наук учнівської молоді», який виступив  співорганізатором конференції.

          Активну участь в організації та проведенні конференції взяли Сергій Цибуля, директор навчально-наукового інституту технологій Чернігівського національного технологічного університету, Олексій Городній, старший викладач кафедри промислової електроніки Чернігівського національного технологічного університету, викладачі та студенти вишу.

          У науково-практичній конференції взяли участь 134 учасників: вихованці гуртків ОКПНЗ «Чернігівська МАН учнівської молоді», учні закладів загальної середньої освіти міста та області, студенти закладів фахової передвищої та студенти й магістри закладів вищої освіти, які займаються науково-дослідницькою роботою, педагогічні та науково-педагогічні працівники й представники органів управління освітою.

          Конференція проходила у формі пленарного та секційних засідань.

          З вітальними словами та побажаннями плідної праці у науково-дослідницькій роботі до присутніх звернулися Сергій Цибуля директор навчально-наукового інституту технологій Чернігівського національного технологічного університету та Олена Горна, заступник начальника управління освіти Чернігівської міської ради  – начальник відділу розвитку загальної середньої, дошкільної і позашкільної освіти та виховання.

          Наталія Лещенко, директор обласного комунального позашкільного навчального закладу «Чернігівська МАН учнівської молоді», наголосила на важливості участі молоді у науковій діяльності для формування багатогранної особистості та всебічного розвитку, подякувала керівникам гуртків, вчителям, науковцям, зокрема організаторам конференції та побажала успіхів доповідачам.

          Подальша робота конференції проходила у секціях: математика, природничі, технічні, комп’ютерні, економічні науки.

          Пленарне та секційні засідання пройшли на високому науково-теоретичному рівні, в дусі дискусій з поміркованою полемікою та великим зацікавленням як юних вчених, так і студентської молоді.

          Найактивнішими учасниками були школярі Чернігівських закладів загальної середньої освіти області, а саме: Чернігівського ліцею № 32 Чернігівської міської ради, загальноосвітньої спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів фізико-математичного профілю №12, ліцею № 15, Чернігівських ЗОШ І-ІІІ ступенів № 27, №6, №20, № 29, № 9, № 35, № 34, № 13 та Чернігівського колегіуму № 11.

          Учасники конференції представили свої наукові та прикладні напрацювання, а також надали пропозиції щодо залучення обдарованої учнівської та студентської молоді до їх впровадження у різних напрямках розвитку сучасного суспільства.

          Для гостей організатори заходу провели змістовні та пізнавальні екскурсії  та ознайомили з  технічними лабораторіями університету.

          На завершення роботи конференції учні та студенти отримали пам’ятні іменні сертифікати та збірник тез наукових робіт.

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/