Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Тільки вперед!

           

          Перший тиждень зими видався дуже насиченим для лідерського активу Чернігівщини.

          У рамках Всеукраїнського тижня права з 05 до 07 грудня голова міського учнівського парламенту міста Чернігова, представниця обласної Ради старшокласників Ольга Пустовойт та завідуюча інформаційно-методичним відділом Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва Наталія П’яткова стали учасниками Всеукраїнського збору лідерів учнівського самоврядування «Права людини», в якому прийняло участь понад 100 лідерів зі всієї України.

          Юні активісти обмінялися досвідом роботи, підбили підсумки діяльності за рік, зустрілися з представниками громадської  організації  «ЛаСтрада – Україна», ознайомилися з проектами Харківської, Закарпатської, Черкаської та Донецької областей.

          Цікавим видався вечір присвячений дню Збройних сил України, де учнівська молодь взяла активну участь у патріотичних конкурсах, написанні листів захисникам України, та створенні ланцюга єднання.

          В останній день збору лідери планували роботу учнівської Ліги України на 2019 рік та презентували проекти, які хотіли б впровадити.

          З 07 до 09 грудня проходив перший  Всеукраїнський форум Національної дитячої ради «Почуй і підтримай дитину». Представником  дитячої  Національної  ради від Чернігівської області була Ольга Пустовойт.

          Усього в форумі взяли участь 50 дітей з усієї України, які обговорювали питання захисту прав дітей та пропонували шляхи вирішення проблем, пов’язаних із належним дотриманням прав дитини.

          У рамках заходу діти мали можливість поспілкуватися з Міністром освіти і науки України  Лілією Гриневич та Уповноваженим Президента України з прав дитини Миколою Кулебою, народним депутатом Оксаною Білозір.

          Перспективи та проблемні аспекти навчання закордоном, публічної дипломатії, булінгу та здобуття освіти дітьми з інвалідністю обговорено під час зустрічі з Міністром освіти і науки України Лілією Гриневич.

           Перший заступник Міністра юстиції України Олена Сукманова вручила учасникам форуму мандати представника Національної дитячої ради при Уповноваженому Президента України з прав дитини.

          «Уже сьогодні молодь, яка зібралася, готова робити зміни задля кращого майбутнього, готова бути відкритою до дітей з особливими освітніми потребами! Дитина має право бути почутою, і ми, дорослі, повинні до неї прислухатися!» – підбив підсумок форуму Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба.

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/