Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Голодомор в Україні – злочин проти нації

          Голодомор – трагедія ХХ століття, що залишиться шрамом на серці українського народу ще багато років.

          У закладах освіти Чернігівщини проведено низку заходів у зв’язку з
          85-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років.

          Учні Чернігівського вищого професійного училища побутового обслуговування провели виховний захід «Голодомор в Україні – злочин проти нації», метою якого було поглибити знання про Голодомор як геноцид українського народу, його причини, перебіг і наслідки.

          Здобувачі освіти, гості та педагоги Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді зустрілися з дослідником подій часів голодоморів в Україні, істориком, краєзнавцем Сергієм Горобцем, який розповів про нові факти вбивств мирного населення Чернігівщини. Також присутні переглянули фільми, присвячені Голодомору в Україні 1932-1933 років, та поклали квіти до пам’ятника борцям за Свободу і Незалежність в Україні.

          Учасники клубу «Квіти України» Чернігівської обласної станції юних натуралістів провели засідання на тему «Хліб наш святий», під час якого охочі мали змогу ознайомитися з експозицією виставки експонатів хлібних виробів часів Голодомору в кімнаті-музеї економного та бережливого ставлення до хліба.

          У Березнянському навчально-реабілітаційному центрі підготовано виставку художньо-публіцистичної літератури та проведено загальношкільну лінійку пам’яті.

          У Деснянському позашкільному навчальному закладі «Центр творчості дітей та юнацтва» вихованці гуртків склали правила шанобливого ставлення до хліба, виконали аплікацію «Незабудьки пам`яті», «запалили» віртуальні свічки пам'яті та створили роботи для тематичної виставки «Ми пам’ятаємо. Ми сильні».

          У Покошицькій ЗОШ І-ІІІ ступенів Коропського району відбувся захід «Пам’ятаймо про минуле», під час якого учасники переглянули низку документальних відео- та фотоматеріалів, прослухали уривки зі спогадів очевидців тих страшних подій.

          Вихованці Коропського районного центру дитячої творчості створили експозицію та презентували документи про геноцид Українського народу 1932-1933 років, голодомори 1921-1922 років та 1946-1947 років.

          У Вербівській ЗОШ І-ІІІ ступенів Коропського району школярі поклали лампадки до пам’ятного знаку та провели лінійку-реквієм.

          Здобувачі освіти Деснянської ЗОШ І-ІІІ ступенів Коропського району підготували тематичний захід, під час якого переглянули документальні кадри, що засвідчували жахіття голоду 1932-1933 років.

          У Понорницькій ЗОШ І-ІІІ ступенів Коропського району зроблено тематичну експозицію «І запалили свічки пам’яті та скорботи», проведено урок пам’яті, переглянуто фільм «Моторошні події про трагедію 1933 року», організовано виставку історичної, художньої та документальної літератури  .

          Педагоги та учні Чернігівщини запалили свічки, які символізували скорботу й пам’ять про мільйони загублених життів наших українців.

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/