Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Державна інвестиція в розвиток професійної (професійно-технічної) освіти Чернігівщини

          Сьогодні в 15 державних закладах Чернігівщини професійну освіту здобуває понад 4 тисячі учнівської молоді. Це потужний робітничий потенціал від рівня підготовки якого залежить розвиток економіки нашого регіону та держави в цілому.

          Тому, одним із пріоритетів, як державної так регіональної політики, є підготовка висококваліфікованого, конкурентоспроможного робітника здатного якісно і продуктивно працювати у виробничих секторах економіки та сфері побуту.

           З цією метою 14 листопада 2018 року відбулося відкриття Регіонального навчально-практичного центру зварювальних технологій на базі Державного навчального  закладу «Ніжинський професійний аграрний ліцей Чернігівської області».

          Із вітальним словом до присутніх звернулися голова Чернігівської обласної ради Ігор Вдовенко, начальник Управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації Микола Конопацький, керівник Державного навчального закладу «Ніжинський професійний аграрний ліцей Чернігівської області» Микола Лосина.

          У Регіональному навчально-практичному центрі зварювальних технологій учні та слухачі матимуть змогу здобувати професії електрозварника ручного зварювання, електрозварника на автоматичних та напівавтоматичних зварювальних машинах, зварника за сучасними технологіями зварювання.

          Унікальне високопродуктивне та сучасне обладнання в Центрі – мрія кожного навчального закладу.

          У створення РНПЦ інвестовано понад 3 млн грн. Із них – 2 млн 300 тис. грн – кошти державного бюджету, за які придбано надсучасне зварювальне обладнання, тренажери, комп’ютерну техніку, програмне забезпечення. Окрім державної субвенції на облаштування приміщень Центру спрямовано 580,0 тис. грн з обласного бюджету та 509 тис. грн власних надходжень закладу.

          Микола Конопацький висловив сподівання, що завдяки спільним зусиллям органів місцевої влади та самоврядування, підприємств, організацій, освітніх закладів майбутні випускники Центру зможуть забезпечити українську економіку якісними кадрами, які б дозволили реалізувати заплановані кроки в розвитку нашої держави, її поступовому входженню в число розвинутих країн світу.

          Нехай щастить усім учасникам освітнього процесу!

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/