Анонси
     

     






           
           

          Назад

          До уваги педагогічної та батьківської громадськості!

          Щодо оформлення паспортів громадянина України учнями закладів загальної середньої освіти.

          З метою своєчасного оформлення паспорта громадянина України у формі картки учнями по досягненню ними 14-річного віку просимо забезпечити інформування батьків учнів щодо необхідності своєчасного звернення до територіальних підрозділів Державної міграційної служби України за зареєстрованим місцем проживання або до відповідного центру надання адміністративних послуг (ЦНАП), центру обслуговування «Паспортний сервіс» ДП «Документ» з питань оформлення паспорта відповідно до законодавства.

          Не пізніше ніж через місяць після досягнення учнем 14 років необхідно звернутися до територіального підрозділу Державної міграційної служби України за місцем проживання.

          Якщо особа має довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи (ВПО), документи подаються до територіального підрозділу ДМС, а також центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП), центрів обслуговування «Паспортний сервіс» ДП «Документ» за місцем фактичного проживання, яке зазначене у довідці.

          Якщо особа не отримувала довідку ВПО та має зареєстроване місце проживання на території Донецької або Луганської області, де органи державної влади не здійснюють свої повноваження, документи, необхідні для оформлення паспорта, слід подавати до будь-якого територіального підрозділу ГУ ДМС України в Донецькій області та відповідно УДМС України в Луганській області, який здійснює свої повноваження.

          Якщо особа проживає на тимчасово окупованій території України АР Крим або м. Севастополь, документи, необхідні для оформлення паспорта, можна подавати до будь-якого територіального підрозділу ДМС, а також центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП), центрів обслуговування «Паспортний сервіс» ДП «Документ» за місцем звернення.

          Для громадяни, які досягли 14-річного віку, та отримують паспорт громадянина України вперше, адміністративна послуга безоплатна.

          З порядком оформлення паспорта громадянина України у формі картки учнями по досягненню ними 14-річного віку та переліком необхідних документів можна ознайомитися на офіційному сайті Державної міграційної служби України: http://dmsu.gov.ua 

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/