Анонси
     

     






           
           

          Назад

          V Чернігівська обласна історико-краєзнавча конференція учнівської молоді

          17 жовтня 2018 року у рамках відзначення 100-річчя позашкільної освіти відбулася V обласна історико-краєзнавча конференція учнівської молоді, в якій взяли участь понад 50 юних науковців області.

          Організаторами заходу стали Навчально-науковий інститут історії, етнології та правознавства імені О.М. Лазаревського Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка, Національний центр «Мала академія наук України», ОКПНЗ «Чернігівська МАН учнівської молоді», ПНЗ «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» й Чернігівська обласна організація Національної спілки краєзнавців України.

          Робота конференції розпочалася із пленарного засідання у залі Чернігівського обласного художнього музею імені Г. Галагана. Його відкрив Олександр Коваленко – директор Навчально-наукового інституту історії, етнології та правознавства імені О.М. Лазаревського Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка, голова Правління Чернігівської обласної організації Національної спілки краєзнавців України, професор, кандидат історичних наук, який подякував учителям і науковцям, які займаються науково-дослідницькою роботою з юними обдаруваннями, та побажав їм успіхів на науковій ниві. У своїй доповіді «Знакова подія у розвитку історичного краєзнавства на Чернігівщині» Олександр Борисович зазначив, що вивчаючи історію, ми збагачуємо свою скарбницю знань про рідний край і плекаємо любов до України.

          З вітальним словом до учасників конференції звернулася Марина Ростока – старший науковий співробітник відділу інформаційно-дидактичного моделювання Національного центру «Мала академія наук України», кандидат педагогічних наук, яка в урочистій атмосфері вручила дипломи переможцям конкурсу найкращих історико-краєзнавчих описів з історії Чернігівщини дореволюційної доби та відзнаки Національного центру «Мала академія наук України» керівникам гуртків й методистам ОКПНЗ «Чернігівська МАН учнівської молоді».

          Також учасників конференції вітали Наталія Немикіна – заступник директора з навчально-методичної роботи ОКПНЗ «Чернігівська МАН учнівської молоді; Юрій Ткач – директор Чернігівського обласного художнього музею імені Г. Галагана, Андрій Сисенко – студент V курсу Навчально-наукового інституту історії, етнології та правознавства імені О.М. Лазаревського Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка.

          Після пленарного засідання учасники конференції продовжили свою роботу у секціях: «Історія Чернігівщини у давнину», «Новітня історія Чернігівщини», «Церква, культура і мистецтво на Чернігівщині».

          Під час секційних засідань юні дослідники презентували свої роботи й отримали кваліфіковані консультації від провідних науковців області.

           За підсумками роботи конференції всі учасники отримали сертифікати, а найкращих керівників гуртків ОКПНЗ «Чернігівська МАН учнівської молоді» було відзначено подяками закладу за плідну роботу щодо залучення талановитої учнівської молоді до науково-дослідницької діяльності, високий професіоналізм, компетентність у роботі з обдарованими дітьми та з нагоди 100- річчя позашкільної освіти в Україні.  

          Участь у конференції стала для майбутніх науковців міцним підґрунтям у продовженні їх пошукової і дослідницької діяльності в науковому відділенні історії.

          Маємо надію, що завдяки тісній і творчій співпраці з колективом науковців юні МАНівці будуть і надалі досягати значних результатів не тільки на обласному, а й на всеукраїнському рівні.

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/