Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Перша Покровська книжкова толока у м. Чернігові

          13 жовтня 2018 року у м. Чернігові пройшла перша Покровська книжкова толока. Ініціаторка заходу – авторка «Безкоштовних курсів української мови» Людмила Зіневич.

          На книжковий ярмарок, який проходив на головній алеї міста, приїхали майже 60 письменників з усієї України.

           Серед гостей: лауреатка Шевченківської премії Галина Пагутяк, авторка сучасного любовного роману Наталка Горницька, доктор історичних наук Дмитро Білий, київський видавець, письменник Володимир Шовкошитний, дослідниця кохання Т.Г. Шевченка Антонія Цвіт.

           Звичайно ж, долучилися й чернігівські письменники: очільниця Спілки письменників Ганна Баран, Олена Печорна, Іван Баран, Олена Мамчич,  Лана Ланська, Ірина Кулаковська, Олексій Маслов.  

           Під час відкриття Покровської книжкової толоки з вітальним словом до присутніх звернулася заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Наталія Романова: «Велика честь вітати письменницьку еліту на чернігівських пагорбах. Приємно бачити таку кількість молоді. Адже ніякий ворог не страшний, допоки українці гуртуються навколо своїх традицій, своєї мови, свого слова. У єдності й любові – наша сила».

          Чернігівці та гості міста могли поспілкуватися з авторами, придбати книжки як для дорослих, так і для дітей, на майстер-класах можна було ознайомитися з виготовленням яворівської дерев’яної іграшки та її розписом, навчитися вишивати різними техніками, правильно запинати хустку й одягати коралі, помилуватися виставкою унікального галицького одягу «Із бабусиної скрині».

          На урочисте відкриття завітали учні закладів освіти м. Чернігова та закладів освіти інтернатного типу обласного підпорядкування, які мали змогу поспілкуватися з авторами та прослухати поетичні читання.

          Здобувачі освіти початкової ланки долучилися до дитячої галявини, під час якої працював ляльковий театр, проводилися ігри та конкурси.

          Багато цікавинок та нових фактів учні старших класів закладів освіти м. Чернігова дізналися на локації «Екологія душі і здоров'я».

          Здобувачі освіти Навчально-наукового інституту історії, етнології та правознавства імені О.М. Лазаревського Національного університету «Чернігівський колегіум» ім. Т.Г. Шевченка та Академії Державної пенітенціарної служби відвідали лекцію Галини Пагутяк, Оксани Лозової, Лани Перлулайнен та Ігоря Гургули з теми «Історична пам'ять і тоталітарний режим».

          Учні Чернігівського вищого професійного училища побутового обслуговування та Чернігівського центру професійно-технічної освіти відвідали лекцію «Все про вишитий одяг, тканини та історію», під час якої проведено майстер-клас «Мережка квадратикова» та презентовано показ національного одягу.

          У Чернігівському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою відбулась зустріч  ліцеїстів із письменником, учасником антитерористичної операції  Геннадієм Молчановим, на якій він презентував присутнім свою книгу «Перемир’я»,що розповідає читачеві про один день із життя солдата-мінометника, про героїчних людей, які боронять Батьківщину на Сході.

          Спілкування,  позитивні емоції, нові знайомства – усе це створило неповторну атмосферу Покровської книжкової толоки, учасники якої запевнили, що вона надовго закарбується в їхній пам’яті.

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/