Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Педагогічні розсипи «В.О. Сухомлинський і освіта ХХІ століття»

          Заклади освіти м. Прилуки святкують 100-річчя від дня народження В.О.Сухомлинського.

          28 вересня 2018 року в Прилуцькій ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3 імені С.Г. Шовкуна розпочато проведення педагогічних розсипів «В.О.Сухомлинський і освіта ХХІ століття».

          Директор школи Олександр Самусенко презентував заступникам директорів з навчально-виховної роботи та заступникам директорів з виховної роботи закладів освіти міста досвід роботи Прилуцької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3 імені С.Г. Шовкуна з впровадження ідей В.О.Сухомлинського.

          Годину-спомин «Пам’яті В.О.Сухомлинського» для присутніх разом з учнями провела вчитель початкової школи Тетяна Катаєва. Учитель математики Валентина Руденко презентувала науково-дослідницьку роботу учнів-членів Чернігівського територіального відділення МАН щодо дослідження життєвого шляху та педагогічної спадщини В.О.Сухомлинського.

          У рамках методичного вернісажу «Система творчих уроків та позакласних заходів за педагогічними ідеями В.О.Сухомлинського» заступники директорів з навчально-виховної роботи переглянули фрагменти уроків:англійська мова у 5 класі за темою «Домашнє читання» (учитель англійської мови Віра Ляшенко); математика у 5 класі за темою «Дії з натуральними числами» (учитель математики Тетяна Кеценко); «Я у світі» у 3 класі за темою «Зовнішність і внутрішня краса людини» (учитель початкових класів Світлана Коваль); історія у 7-Б класі за темою «Виникнення та становлення Русі-України» (учитель історії Олена Терещенко); урок мислення серед природи у 5 класі за темою «Людина – частини природи. Зв’язок людини з природою» (учитель біології Валентина Васько).

          Заступники директорів із виховної роботи відвідали фрагменти виховних заходів: музична інсценівка за казкою В. Сухомлинського у 3 класі (учитель музичного мистецтва Наталія Точкова); урок людяності у 4-Б класі «Хай світом править доброта» (учитель Ірина Бібко); виховний захід у 5 класі «Сторінками казок В.О.Сухомлинського» (практичний психолог Віта Удовенко); година духовності в 11 класі «Поговоримо про слово» (класний керівник Світлана Ожгихіна).

          У заході взяли участь Ольга Кочерга, викладач Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу імені І.Я.Франка, кандидат педагогічних наук, яка звернула увагу на народно-педагогічні засади педагогічної системи В.О.Сухомлинського, та завідувач міського методичного центру управління освіти Світлана Чернякова, яка проаналізувала роботу Прилуцької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3 імені С.Г. Шовкуна в якості опорного освітнього закладу міста з впровадження ідей В.О.Сухомлинського на теренах міста, області та України.

          Педагоги також ознайомились з виставкою «Світлий геній Павлиша», відвідали галерею дитячих малюнків «Твори В. Сухомлинського», кімнату казок та заняття гуртка «Народна творчість».

          Учасники заходу мали можливість побачити практичне втілення гуманістичних ідей В.О. Сухомлинського в освітній процес та творче використання принципів великого педагога в роботі з учнями та учнівським колективом Прилуцької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3 імені С.Г. Шовкуна.

          Підсумком стала акція «Квітка Сухомлинського», яку організував директор школи Олександр Самусенко.

          Вшанування пам’яті та досвіду великого педагога в рамках «Педагогічних розсипів» заплановано продовжити 08 жовтня 2018 року на базі дошкільного навчального закладу № 8 Центру В.О. Сухомлинського, який реалізує парціальну програму виховання дітей на засадах педагогічної спадщини В.О. Сухомлинського «Стежка до квітучого саду».

          11 жовтня 2018 року заплановано творчу поїздку керівників закладів освіти та працівників міського методичного центру управління освіти Прилуцької міської ради у НВК «Павлиська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів імені Василя Олександровича Сухомлинського» та в педагогічно-меморіальний музей В.О. Сухомлинського.

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/