Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Людина з великою душею й талантом вчителя

           28 вересня 2018 року святкуємо 100 років від дня народження видатного педагога, вченого, громадського діяча Василя Олександровича Сухомлинського.

          Його творчість належить до невичерпних здобутків української та всесвітньої педагогічної науки й практики, а його гуманістичні переконання – це ідеї майбутнього.

          Педагогічна спадщина Василя Сухомлинського має різноплановий, багатоаспектний характер, та в центрі його уваги передусім — дитина, особистість, її духовний світ та моральні цінності. Про це свідчать його твори «Серце віддаю дітям», «Народження громадянина», «Як виховати справжню людину», «Сто порад учителеві», «Батьківська педагогіка» та інші.

          У книзі «Серце віддаю дітям» особливу увагу педагог приділив ідеї неповторності й талановитості кожної дитини, вільному розвитку особистості в педагогічно продуманих умовах. І якби ця книга була написана зараз – вона цілком відповідала б ідеям Нової української школи.

          Василь Сухомлинський подарував нам цілісну педагогічну систему виразного гуманістичного спрямування, яку нині ми маємо зрозуміти її не тільки розумом, а й серцем!

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/