Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Нарада з директорами закладів професійної (професійно-технічної) освіти Чернігівської області

          19 вересня 2018 року на базі Управління освіти і науки облдержадміністрації відбулася нарада з директорами закладів професійної (професійно-технічної) освіти Чернігівської області.

          Нараду розпочав начальник Управління освіти і науки облдержадміністрації Микола Конопацький та наголосив на актуальності модернізації закладів професійної (професійно-технічної) освіти з метою укруплення та орієнтування на потреби регіонального ринку праці. Також очільник Управління підкреслив, що сьогодні пріоритетним завданням є підвищення якості освіти і забезпечення вільного доступу до неї, акцентуючи на впровадженні основних складників Нової української школи: оновленого змісту освіти, нових методик навчання та сучасного освітнього середовища.

          Заступник начальника Управління – начальник фінансово-економічного відділу Людмила Чубич підбила підсумки роботи закладів професійної (професійно-технічної) освіти за 2017/18 навчальний рік та ознайомила з орієнтовною бюджетною політикою галузі освіти на 2019 рік.

          Начальник відділу професійної, вищої освіти і науки Василь Глузд повідомив присутнім про ключові питання розвитку професійної освіти (за підсумками Всеукраїнської наради).

          Під час обговорення відбувся активний обмін думками з питань організації освітнього процесу в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Чернігівської області.

          За підсумками наради визначено пріоритетні завдання на 2018/19 н.р., а саме:

          • продовження оновлення змісту професійної (професійно-технічної) освіти шляхом запровадження стандартів професійної (професійно-технічної) освіти на основі компетентнісного підходу;
          • посилення роботи з підвищення якості професійної та загальноосвітньої підготовки здобувачів освіти;
          • модернізація освітнього середовища закладів (професійно-технічної) освіти шляхом оновлення матеріально-технічної бази з конкретних професій, упровадження сучасних технологій (педагогічних, виробничих) в освітній процес, елементів дуальної форми професійного навчання, підвищення кваліфікації педагогічних працівників;
          • забезпечення ефективної роботи Навчально-практичних центрів галузевого спрямування;
          • розширення співпраці з юридичними та фізичними особами щодо надання освітніх послуг із підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації за скороченими термінами навчання;
          • забезпечення формування регіонального та/або державного замовлення на підготовку робітничих кадрів відповідно до регіональної специфіки, з урахуванням актуальності професій на регіональному ринку праці.

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/