Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Екологічне й патріотичне виховання молоді в системі позашкільної освіти

          06 вересня 2018 року в Чернігівському обласному Палаці дітей та юнацтва проведено круглий стіл «Екологічне і патріотичне виховання молоді  в системі позашкільної освіти, як складова подолання віддалених наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та соціального захисту осіб, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», присвячений першій річниці роботи Чорнобильського культурно-інформаційного центру Чернігівської області.

          У заході взяли участь перший заступник голови Чернігівської обласної ради Валентин Мельничук, головний спеціаліст  відділу дошкільної, позашкільної освіти та виховної роботи Управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації Оксана Олійник, головний спеціаліст Департаменту соціального захисту населення Чернігівської обласної державної адміністрації Андрій Пономаренко, голова Чернігівської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Анатолій Лігун, депутат Чернігівської обласної Ради Дмитро Іванов, головний лікар Чернігівського обласного Центру радіаційного захисту і оздоровлення населення Галина Синявська, директор Деснянського закладу позашкільної освіти «Центр творчості дітей та юнацтва» Лідія Миронова Миколаївна та представники громадських організацій, закладів освіти міста та області.

          Присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

          Керівником Чорнобильського культурно-інформаційного центру Чернігівської області  є методист Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва Володимир Олексієнко. Він наголосив, що основне завдання Центру – виховання патріотичної свідомості та екологічної культури молоді. Завдання Центру реалізуються через роботу школи «Юний еколог» для вихованців Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва, радіологічного клубу «Сталкер» для дітей та молоді. Загалом Центром було проведено 15 засідань радіоекологічного клубу «Сталкер», 16 занять школи «Юний еколог», 2 тематичні тренінги, надано майже 100 індивідуальних консультацій. Протягом року за підтримки центру було організовано 50 тематичних екскурсій, а також проведено обласний заочний конкурс «Вогняні історії», присвячений Дню пам’яті Чорнобильської трагедії.

          Під час підбиття підсумків присутні зазначили, що надзвичайно важливо формувати в населення області, насамперед дітей та молоді, основні поняття з питань радіологічної екології, радіаційної безпеки та здорового способу життя. А працівники  Центру запевнили, робота в цьому напрямку продовжуватиметься й надалі. Заплановано створення музею Чорнобильської історії Чернігівщини, для якого ентузіасти Центру вже зібрали більше 200 експонатів.

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/