Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Подорож Сеймом на байдарках

          Завершилися походи учасників І та ІІ змін наметового містечка Центру туризму і краєзнавства учнівської молоді управління освіти Ніжинської міської ради.

          У них узяли участь учні закладів загальної середньої освіти № 2, 3, 9, 15, гуртківці та співробітники Центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, учителі шкіл міста, волонтери та ветерани-гуртківці.

          Понад 60 учасників подолали маршрут походу Сеймом на байдарках, який почався з Путивля до Батурина та завершився на славнозвісній Білій Кручі – улюбленому місці Олександра Довженка біля Десни в Сосниці.

          Учасники пройшли випробування спекою й холодом, готували їжу на вогнищі, пропливали 20 кілометрів на день на байдарках, ставили намети під дощем. Головне, що ці випробування навчили їх долати труднощі, співпрацювати в колективі, розвинули нові уміння та подарували незабутні враження.

          Учасникам запам’яталися екскурсії до Молченського монастиря в Путивлі та Миколо-Крупицького біля Батурина, чудові краєвиди Білої Кручі та археологічні знахідки на берегах Сейму.

          Особливу увагу керівники походу звертали на екологічне виховання, пояснювали, як не зашкодити природі, не залишати після себе сміття на берегах, навіть жодної обгортки від цукерки.

          Останнього вечора були посиденьки на березі Десни, де юні туристи розвели величезне багаття, яке надовго запам’ятається учасникам подорожі.

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/