Анонси
     

     






           
           

          Назад

          30 ЛИПНЯ - ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ПРОТИДІЇ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ

           У 2013 році Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй проголосила 30 липня Всесвітнім днем протидії торгівлі людьми, наголосивши на необхідності підвищувати рівень поінформованості громадян стосовно глобальної проблеми торгівлі людьми і привертати увагу до важкого становища жінок, чоловіків і дітей, які стали жертвами цього злочину.

          Торгівля людьми – це форма сучасного рабства та порушення прав людини, від якої потерпають чоловіки, жінки та діти, та яка не втрачає актуальності у XXI ст. для жодної країни світу, включаючи Україну. Маніпулюючи бажаннями та намірами людей, їх ошукують та експлуатують.

          Згідно з  законодавством, торгівля людьми – здійснення незаконної угоди, об'єктом якої є людина, а так само вербування, переміщення, переховування, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, у тому числі сексуальної, з використанням обману, шахрайства, шантажу, уразливого стану людини або із застосуванням чи погрозою застосування насильства, з використанням службового становища або матеріальної чи іншої залежності від іншої особи, що відповідно до Кримінального кодексу України визнаються злочином.

          Метою торгівлі людьми може бути:

          • трудова експлуатація;
          • сексуальна експлуатація, використання у проституції та порнобізнесі;
          • примусове жебрацтво;
          • примусове втягнення у злочинну діяльність;
          • примусове вилучення органів;
          • продаж дитини;
          • сурогатне материнство тощо.

          Громадяни України, які потрапили особисто або мають інформацію про потрапляння інших осіб у ситуацію, пов’язану з торгівлею людьми, мають негайно інформувати компетентні органи та дипломатичні установи.

          Консультацію з питань протидії торгівлі людьми можна отримати, звернувшись на Національну безкоштовну гарячу лінію з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів: 0-800-505-501 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів у межах України)  або 527  (безкоштовно з мобільного). 

          У м. Чернігів функціонує Чернігівський громадський комітет захисту прав людини, який надає допомогу та підтримку вразливим групам населення, впроваджує нові підходи до профілактики негативних явищ, а також у співпраці з державними та громадськими організаціями здійснює заходи з протидії торгівлі людьми, тел. (0462) 675-281.

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/