Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Нам є ким пишатися!

          Питання вивчення й вільного володіння державною мовою в наш час стоїть дуже гостро. Роль мови у формуванні й самовираженні особистості величезна. За словами Президента України Петра Порошенка «Жити вільно означає вільно користуватися рідною мовою».

          Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка ( далі – Конкурс) спрямований  на підвищення рівня знань з української мови і літератури, виховання у молодого покоління любові до мови українського народу, формування почуття патріотизму, оптимізму й віри в щасливе майбутнє Української держави, про яку мріяв і писав у своїх творах великий Кобзар.

                   Щорічно в Конкурсі беруть участь учні та студенти з числа українців з різних держав світу. Масовість Конкурсу та активність молоді є показником творчої обдарованості українських дітей, незалежно від того, у якій країні світу вони мешкають і, навіть, якою мовою послуговуються щоденно.

                   Переможцям фінального етапу Конкурсу, які набрали найбільшу кількість балів, призначається стипендія Президента України.

          Указом Президента України від 25 липня 2018 року № 125/2018 «Про призначення стипендій Президента України переможцям VIII Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка» призначено іменну стипендію Президента України Вадиму Юрченку, студенту філологічного факультету Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г.Шевченка, та Марії Івановій, учениці 6 класу Чернігівської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів № 9 Чернігівської міської ради.

          Урочисте нагородження переможців VIII Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка відбувалось 22 травня 2018 року в Національному музеї Тараса Шевченка в Києві. Привітали талановиту молодь та їх наукових керівників Віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко та Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

          Пишаємося нашими стипендіатами та бажаємо подальших перемог!

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/