Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Прес-брифінг на тему «Нова українська школа: перші кроки та перспективи розвитку на Чернігівщині»

          Стартує Нова Українська школа, яка передбачає зміну парадигми освіти, коли у центрі освітнього процесу стає учень.

          Про зміни, нові виклики, які ставить в освіті сьогодення, розповів під час брифінгу начальник Управління освіти і науки облдержадміністрації Микола Конопацький.

          Микола Анатолійович зауважив, що з 01 вересня 2018 року впроваджується новий Державний стандарт початкової школи орієнтовно в 648 перших класах з загальною кількістю учнів 10 333 осіб. З цією метою забезпечено підготовку 643 вчителів 1-х класів, 376 заступників директорів шкіл, 82 директорів закладів загальної середньої освіти, 8 учителів німецької, 574 − англійської мов, 126 – фізичної культури та 169 – інтегрованого курсу «Мистецтво». Ця робота розпочата з 01 січня  2018 року та триватиме протягом наступного навчального року.

          «Вперше реформа  підтримана значним фінансовим ресурсом. Для нашої області  передбачено понад 30 млн.грн», – зазначив Микола Конопацький.

          Також з першого вересня 2018 року кожний заклад загальної середньої освіти, де є перший клас, отримає ігрові набори від LEGO Foundation.

          Начальник Управління наголосив, що сьогодні проводиться конкретна робота щодо забезпечення надання якісних освітніх послуг дітям із сільської місцевості. Вже створено 31 опорну школу та 16 їхніх філій, до яких із 154 населених пунктів підвозяться 1876 школярів.

          Остаточну мережу опорних закладів (та їх філій) буде сформовано після завершення процесу децентралізації.

          Одним із пріоритетів в роботі місцевих органів управління освітою, педагогічних колективів закладів освіти області є розвиток інклюзивної освіти. У закладах дошкільної освіти виховується 23 дитини, загальної середньої освіти – 193 дітей з особливими освітніми потребами, введено 149 посад асистента вчителя.

          У квітні Чернігівщина долучилася до проекту Благодійного Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації», у рамках реалізації якого облаштовано 8 медіатек.

          Забезпечено роботу 8 інклюзивно-ресурсних центрів та обласного ресурсного центру з підтримки інклюзивної освіти, заплановано створення ще 8 таких центрів, робота в даному напрямку триває.

          Начальник Управління також підкреслив, що всього випускників 9-х класів – 8589, випускників 11-х класів – 5533.

          «Приємно відзначити, що кількість дипломів переможців у інтелектуальних змаганнях зросла. Учні та студенти вибороли 77 дипломів Всеукраїнського й Міжнародного рівнів», - наголосив Микола Конопацький.

           

          Продовжується розпочата 29 травня оздоровча кампанія 2018 року. На сьогодні забезпечено функціонування 463 таборів денного перебування,                    2 наметових містечок, 10 дитячих стаціонарних оздоровчих закладів.

          На даний час оздоровчо-відпочинковими послугами вже охоплено 28,5 тисяч школярів.

          Управлінням освіти і науки облдержадміністрації з 04 червня до 17 липня забезпечено функціонування Чернігівської обласної літньої школи для обдарованих та талановитих дітей на базі дитячого табору «Юний турист» Чернігівського району.

          У розпалі вступна кампанія. «Абітурієнти можуть подати до семи заяв на місця державного та регіонального замовлення не більше ніж з чотирьох спеціальностей (минулорічні показники – дев’ять заяв на чотири спеціальності)», - сказав Микола Анатолійович, але при цьому підкреслив, що прийом заяв та документів починається 12 липня та закінчується о 18 годині 20 липня для осіб, які вступають на основі співбесіди, вступних іспитів або творчих конкурсів та о 18 годині 26 липня для осіб, які вступають тільки на основі сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання.

          Завершуючи, Микола Конопацький представив карту освітнього простору Чернігівщини, на якій визначено маршрути підвозу дітей сільської місцевості до місць навчання.

           

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/