Анонси
     

     






           
           

          Назад

          День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни у закладах освіти Чернігівщини

          Недільний ранок 22 червня 1941 року трагічною сторінкою увійшов у життя мільйонів українців. Щорічно у цей день вшановують пам’ять синів і дочок українського народу, полеглих під час Другої світової війни 1941-1945 років.

          Із нагоди пам'ятної дати у закладах оздоровлення та відпочинку обласного підпорядкування «Барвінок», «Зміна», «Лісова казка», «Веселка» організовано та проведено лінійки пам'яті, виставки дитячих малюнків «Сонячному світу – так, так, так!», зустріч з учасниками антитерористичної операції, тематичні виховні години та бесіди.

          Окрім того, учні долучилися до флеш-мобу «Ми хочемо Миру», роботи у творчих лабораторіях «Оберіг для захисника», «Чемпіонат пам’яті» та перегляду кінофільму «Кіборги».

          Згадали трагічні сторінки війни й учасники Чернігівської обласної літньої школи для обдарованих та талановитих дітей. У цей день юні обдарування взяли участь у виставці дитячих малюнків «У війни людське обличчя», патріотичній акції «Напиши листа українському солдатові!» і практичному занятті за участю працівників Північного міжрегіонального сектору Державної служби України у справах ветеранів та учасників антитерористичної операції.

          Вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та покладанням квітів до монументів і пам’ятників Другої світової війни.

          У День скорботи і вшанування пам’яті жертв Другої світової війни в Україні здобувачі освіти Коледжу економіки та технологій Чернігівського національного технологічного університету, Чернігівського базового медичного коледжу та Чернігівського кооперативного коледжу взяли участь у флеш-мобі «Кров людська – не водиця», який проведено у сквері імені Богдана Хмельницького. У рамках заходу студентська молодь долучилася до вшанування пам’яті полеглих у Другій світовій війні та тематичної концертної програми капели бандуристів імені Остапа Вересая.

          Для вихованців позашкільного навчального закладу «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» організовано та проведено інформаційно-виховні години, екскурсію тематичними виставками музеїв міста Чернігова, тематичні бесіди та перегляд документального фільму на базі бібліотеки-філії №1 для дітей Чернігівської міської централізованої бібліотечної системи.

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/