Анонси
     

     






           
           
          Особам з особливими освітніми потребами

          Назад

          Учасникам зовнішнього незалежного оцінювання з особливими освітніми потребами, у разі потреби, створюватимуться спеціальні умови для проходження зовнішнього незалежного оцінювання. Для створення таких умов учасник має надати відповідний медичний висновок.

          Медичний висновок треба подати разом з іншими реєстраційними документами, а під час формування реєстраційної картки вказати на необхідність створення особливих умов, зазначити номер і дату виданої закладом охорони здоров’я форми № 086-3/о.

          Щоб отримати висновок, особа має звернутися до закладу охорони здоров’я, а саме до лікаря-спеціаліста відповідно до профілю захворювання. Замість неповнолітньої особи до закладу охорони здоров’я також може звернутися один з її батьків або законних представників.

          Лікар-спеціаліст надає рекомендації щодо необхідності створення особливих умов у пунктах проведення зовнішнього незалежного оцінювання з урахуванням особливостей стану здоров’я особи.

          Лікувально-консультативна комісія (ЛКК) або медична комісія згідно з рекомендаціями лікаря-спеціаліста:

          • установлює категорію особи з особливими освітніми потребами;
          • визначає особливі умови, які необхідно для неї створити в пунктах проведення зовнішнього незалежного оцінювання відповідно до Переліку особливих умов, затвердженого спільним наказом Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я України (або інші умови, що не зазначені в Переліку, але створення яких особа з ООП потребує для проходження зовнішнього незалежного оцінювання);
          • ухвалює рішення про видачу форми № 086-3/о, де зазначено про необхідність створення особливих умов.

          Форма № 086-3/о має бути видана протягом семи днів із дня звернення, але не пізніше завершення строку реєстрації осіб для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні.

          Регіональні центри оцінювання якості освіти гарантовано забезпечуватимуть особливі умови, зазначені в Переліку. Створення інших умов залежить від матеріально-технічних можливостей пунктів проведення зовнішнього незалежного оцінювання та особливостей технології тестування і потребуватиме розгляду регламентними комісіями при регіональних центрах оцінювання якості освіти.

          Докладніше про умови участі в зовнішньому незалежному оцінюванні та вступних іспитах осіб з особливими потребами – у спільному наказі Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України від 29 серпня 2016 року № 1027/900 «Деякі питання участі в зовнішньому незалежному оцінюванні та вступних іспитах осіб, які мають певні захворювання та/або патологічні стани, інвалідність», зареєстрованому в Міністерстві юстиції України 27 грудня 2016 року за № 1707/29837-1710/29840.

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/