Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Урочиста церемонія нагородження переможців VІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка

          У Національному музеї Тараса Шевченка в Києві 22 травня 2018 року відбулося нагородження переможців VІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка.

          Талановиту  молодь та їхніх наставників привітали й нагородили Лілія Гриневич, Міністр освіти і науки України та В’ячеслав Кириленко, Віце-прем’єр-міністр України.

          «Ви пройшли горнило справді суворого та серйозного відбору. Зараз тут, на традиційному травневому нагороджені, знаходяться переможці, які отримали дипломи першого ступеню. Вас лише 59 з 772 учасників фінального етапу конкурсу. Тобто ви потрапили в 7,6% кращих з усіх фіналістів – це серйозна підстава для гордості», – привітала переможців Лілія Гриневич.

          Передбачається, що переможці конкурсу, які набрали найбільше балів, отримають стипендію Президента України. Міністр відзначила, що розмір відповідної стипендії постійно зростає.

          «Ми маємо захищати українську мову і на законодавчому рівні, і підтримуючи розвиток нашої молоді, – зазначив В’ячеслав Кириленко.

          Від Чернігівської області на урочистості були запрошені переможці конкурсу Іванова Марія, учениця 6 класу Чернігівської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів № 9 Чернігівської міської ради та її вчитель Іванець Ніна Дмитрівна, Юрченко Вадим, студент Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка та його викладач Сазонова Олена Володимирівна. Зазначимо, що Марію та Вадима представлено на призначення стипендій Президента України.

          У рамках проведення урочистостей переможців конкурсу нагороджено дипломами та цінними подарунками.

          Окремо відзначено Подякою Міністерства освіти і науки України та книгою «Орфографічний словник української мови» наставників юних обдарувань.

          Бажаємо успіхів та подальших перемог! Чернігівщина пишається вами!

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/