Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Всеукраїнський Конгрес «Позашкілля України: сьогодення і перспективи»

          Цьогоріч освітяни відзначають 100-річчя позашкільної освіти та позакласної роботи в Україні.

          Із нагоди знаменної події 17-19 травня 2018 році у Волинській області відбувся Всеукраїнський Конгрес «Позашкілля України: сьогодення і перспективи» за сприяння Міністерства освіти і науки України, Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді спільно із

          Управлінням освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації, Волинським обласним еколого-натуралістичним центром, Всеукраїнською асоціацією педагогів-позашкільників «Фактор» за підтримки Національного центру «Мала академія наук України», Українського державного центру позашкільної освіти та Українського державного центру туризму та краєзнавства учнівської молоді.

          У заході взяли участь гості з різних куточків України, серед яких педагогічні та учнівські колективи. Чернігівську область представляли Ірина Мельниченко, директор Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва, Людмила Трегубова, директор Чернігівської обласної станції юних натуралістів, Христина Мелащенко та Микита Тупіков, вихованці гуртка «Основи біоетики» Чернігівської обласної станції юних натуралістів.

          Центральною подією фестивалю стало проведення першого Всеукраїнського молодіжного хакатону «X REALITY HACK 2018» за участю 40 учасників, учнів закладів загальної середньої та позашкільної освіти віком від 14 до 17 років, із 16-ти міст України.

          У ході заходу команда Чернігівської обласної станції юних натуралістів, яка пройшла відбірковий етап і була запрошена до участі у фінальному етапі, презентували роботу з теми: «Реплікація твердих побутових відходів у місті Чернігові».

          За підсумками участі у хакатоні юних інтелектуалів Чернігівщини відзначено дипломами Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України.

          У рамках заходу організовано та проведено круглий стіл «Позашкільна освіта: виклики сьогодення», дискусійну панель «Громада і позашкільна освіта: співпраця для забезпечення якості освіти», ЕКСПОЗОНУ «Сучасні тренди в позашкільній освіті», тематичне свято «Позашкілля  Волині. Формула успіху» (квест, майстер-класи, містечко майстрів, конкурс-огляд духових оркестрів).

          Окрім того, учасники Конгресу взяли участь в екскурсії до історико-культурного заповідника «Старий Луцьк», у творчих програмах «Вечір у Луцькому замку», «Лицарський турнір», «Музей дзвонів».

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/