Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Прес-реліз зустрічі керівників області з учнями та студентами – переможцями Всеукраїнських та Міжнародних інтелектуальних змагань у 2017 – 2018 навчальному році

          Традиційно щороку проводиться зустріч переможців ІV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів, ІІІ етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, ХVІІ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості, VІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка з керівництвом обласної державної адміністрації та обласної ради.

          Цьогоріч зустріч відбудеться 18 травня 2018 року в конференц-залі Чернігівської обласної  ради.

          На зустрічі присутні 65 здобувачів освіти – переможців інтелектуальних змагань: учні 5 – 11 класів закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти, студенти закладів фахової передвищої та вищої освіти. Подвійні нагороди вибороли 2 учні та 2 учні отримали потрійні нагороди. Найкращий результат показав Нагорний Павло, учень 11 класу Чернігівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 19 Чернігівської міської ради, який виборов сім нагород.

          На урочистостях будуть присутні вчителі та науковці, вихованці яких уже декілька років здобувають перемогу для Чернігівщини в інтелектуальних змаганнях; керівники закладів загальної середньої освіти; батьківська громадськість.

          У 2017 – 2018 навчальному році  учні та студенти в інтелектуальних змаганнях вибороли для області 77 дипломів Всеукраїнського й Міжнародного рівнів: 2 дипломи в ХVІІ Всеукраїнському конкурсі учнівської творчості, 14 дипломів у VІІІ Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, у Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України – 25 дипломів, що становить 57 % від загальної кількості учасників, у Всеукраїнських учнівських олімпіадах з навчальних предметів – 36 дипломів (40 %).

          Цьогоріч кількість дипломів переможців у Всеукраїнських учнівських олімпіадах із навчальних предметів та Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України зросла. Для порівняння: у 2016 – 2017 навчальному році – 29 дипломів Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів та 19 дипломів  Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.

          Школярі та студенти зможуть поспілкуватися з керівниками області, розповісти про свої досягнення та поділитися планами на майбутнє, висловити  подяку за активну підтримку освіти Чернігівщини, та запропонувати своє бачення розвитку освіти.

          Юні інтелектуали отримають грошові винагороди та книгу «Україна. Все, що робить нас українцями», яка покликана донести до читача думку про те, що,  крім територіальної, є ще історичні, культурологічні та мовні складники, що формують оригінальний національний характер українців.

          Педагоги й науково-педагогічні працівники будуть нагороджені Почесною грамотою облдержадміністрації, Почесною грамотою обласної ради, Подякою голови облдержадміністрації за особистий внесок у справу розвитку творчих здібностей обдарованих учнів та студентів, підготування переможців Всеукраїнських і Міжнародних інтелектуальних змагань.

          Організатори заходу: Чернігівська обласна державна адміністрація, Чернігівська обласна рада, Управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації, Чернігівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського, обласний комунальний позашкільний навчальний заклад «Чернігівська Мала академія наук учнівської молоді» Чернігівської обласної ради.

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/