Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Третій день навчально-польових зборів: марш-кидок та військово-тактична гра

          Третій день навчально-польових зборів на базі Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою був не менш насиченим, ніж попередні.

          О 06:00 годині ранку в казармі Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою пролунала команда «Тривога!». Швидко піднявшись, учасники зборів одягнулись і вишикувались на плацу. Для них це було несподіванкою.

          Керівник навчально-польових зборів повідомив, що очікується напад «умовних» ворогів, і поставив задачу переміститися у запасний район. Організованою колоною юнаки здійснили марш-кидок до Ялівщини. У ході пересування було відпрацьовано елементи захисту від ураження з повітря, маскування на місцевості та дії підрозділів у наступі та обороні.

          Після навчань учасники повернулися до ліцею, де їх уже чекав смачний сніданок, який надав сили й енергії для подальших активних дій.

          Наступною бойовою задачею цього дня для дітей було здійснення марш-кидка в район населеного пункту села Півці, де організовано проведення військово-тактичної гри. Юнаків та дівчат розподілено на два підрозділи «оборона» та «наступ», визначено групи розвідників для знищення диверсантів. У рамках гри діти долали смугу перешкод, проходили «мінні поля», облаштовували окопи та медичний пункт у польових умовах,  знайомились з інженерною підготовкою щодо мінування та розмінування. Дівчата, як окремий підрозділ, надавали медичну допомогу умовно пораненим та на рівні з хлопцями виконували всі завдання. 

          Кульмінацією гри стало відпрацювання дій підрозділів у наступі та обороні.

          Після підведення підсумків військово-тактичної гри начальником ліцею  Миколою Шпаком, її учасники мали змогу скуштувати смачної каші в польових умовах.

          Сповнені новими і цікавими враженнями юнаки та дівчата повернулися до казарми ліцею.

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/