Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Освітяни з Німеччини відвідали заклади освіти Чернігівщини

          16 – 18 квітня 2018 року Чернігівщину відвідала  делегація з міста Меммінгена (Німеччина), представники Державного комерційного освітнього центру імені Якоба Кюнера та професійної школи імені Йохана Бірвірта на чолі з координатором німецько-української співпраці Уве Мартеном, у рамках міжнародного проекту «Партнерство у професійному навчанні».

          16 17 квітня 2018 року почесних гостей у своїх стінах зустрічали учнівські та педагогічні колективи Державного професійно-технічного навчального закладу «Чернігівське вище професійне училище», Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту та Державного професійно-технічного навчального закладу «Чернігівський професійний будівельний ліцей».

          Під час зустрічі до уваги присутніх презентовано досягнення та ознайомлено з матеріально-технічною базою зазначених вище закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

          Викладачем професійної школи імені Йохана Бірвірта Крістіаном Векселером проведено майстер-клас «Прозвонка» силових та освітлювальних електромереж (знаходження несправностей)» з використанням апарату «Profitest» для викладачів та майстрів виробничого навчання електромонтажних професій Чернігівської області.

          Старшим майстером професійної школи імені Йохана Бірвірта Йозефом Мюллером представлено роботи «Руйнування деревини від різноманітних Еко чинників», «Хімічний захист деревини від Еко руйнувань, проведено тренінг «Які ви знаєте методи захисту від природних руйнувань деревини?».

          У ході зустрічі для педагогічних працівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти Чернігівської області з професії «слюсар з ремонту колісних транспортних засобів» проведено семінар «Будова та обслуговування електромобілів» викладачем професійної школи імені Йохана Бірвірта Міхаелєм Мьолером на базі навчально-практичного центру сучасного автосервісу Державного професійно-технічного навчального закладу «Чернігівське вище професійне училище».

          Викладачем Державного комерційного освітнього центру імені Якоба Кюнера Олівером Ляйперсбергером проведено майстер-клас по роботі у порталі навчально-тренувальних фірм Німеччини для педагогічних працівників навчально-тренувальної фірми з підготовки фахівців для підприємницької діяльності.

           
           

          17 квітня 2018 року на базі Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського відбувся круглий стіл «Дуальна система навчання у Німеччині» за участю ректора Чернігівського обласного інституту післядипломної освіти імені К.Д. Ушинського Анатолія Заліського, заступника начальника управління освіти Чернігівської міської ради Володимира Гаврилова, директорів та заступників директорів з навчально-виробничої роботи закладів професійної (професійно-технічної) освіти міста Чернігова.

           

          Під час зустрічі німецькі колеги – координатор проекту Уве Мартен та учасники Йозеф Мюллер, Беата Майер-Граф – ознайомили присутніх з дуальною системою навчання (передбачає узгоджену взаємодію освітньої та виробничої сфери з підготовки кваліфікованих кадрів) у професійній освіті Баварії (Німеччина).

          18 квітня 2018 року делегація з Німеччини обмінювалася досвідом з освітянами Державного професійно-технічного навчального закладу «Сновське вище професійне училище лісового господпрства» у галузі деревообробної промисловості та лісового господарства.

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/