Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Про участь освітян Чернігівщини у роботі II міжнародної науково-практичної конференції з проблем аутизму

          03-04 квітня 2018 року делегація освітян Чернігівщини взяла участь у роботі II міжнародної науково-практичної конференції «Проблеми навчання, виховання та корекції розвитку дітей з аутистичними та інтелектуальними порушеннями в інклюзивних закладах освіти», що проходила на базі Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова (м. Київ).

          Роботу пленарного засідання розпочав декан факультету корекційної педагогіки та психології, академік Віктор Синьов. У своєму вітальному слові він наголосив на важливості проведення цього заходу та необхідності тісної співпраці всіх, хто має причетність до виховання особливих дітей.

          Почесним гостем заходу став народний депутат України, ініціатор створення Національної платформи «Україна дружня до аутизму» Юрій Мірошніченко. У своїй промові він наголосив на важливості та необхідності подальшого теоретичного та емпіричного вивчення проблеми дитячого аутизму; створення умов для діагностування та проведення подальшої ефективної терапевтичної роботи з даною категорією дітей з метою їх успішної соціалізації. Для цього Юрій Мірошніченко запропонував відкрити кафедру для підготовки спеціалістів, що будуть працювати з дітьми з аутистичним спектром та ввести у реєстр професію тьютора.

          У ході роботи конференції учасники мали змогу послухати виступ члена Академії педагогічних наук України Володимира Бондаря, директора департаменту інклюзивної та позашкільної освіти Лариси Самсонової, викладача Львівського національного університету імені Івана Франка Катерини Островської.

          У своїх виступах спікери зазначили, що кожен з батьків «особливої дитини» мріє про те, щоб його дитина знаходилася серед однолітків, вчилася навичкам самостійного життя. Спікери також визначили шляхи для більш ефективного навчання, виховання та соціалізації осіб з особливими потребами.

          Практичні психологи взяли участь у воркшопі «Активізація пізнавальних психічних процесів та корекція емоційно-вольової сфери у дітей з затримкою психічного розвитку.

          Сергієнко Інна - голова фонду допомоги дітям з синдромом аутизму «Дитина з майбутнім», мама дитини-аутиста, зазначила, що навчання батьків - ключ до успіху. Саме тому вона всіляко сприяє просвітницькій роботі серед батьків та працює над тим, щоб у країні з’явилася системна допомога людям з аутизмом.

          Та найбільше враження справило секційне засідання, яке проводила завідувач кафедри логопедії, доктор педагогічних наук, професор Марія Шеремет.

          Підбиваючи підсумки роботи такого насиченого і хвилюючого дня, варто наголосити, що зустріч не пройшла даремно, адже всі присутні - це не байдужі люди, які налаштовані співпереживати, вчитися та працювати, щоб особливі діти не відчували себе чужими та непотрібними у нашому суспільстві.

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/