Анонси
     

     






           
           

          Назад

          (Не)конференція міжнародного вчительського руху EdCamp «Учительство й учнівство»

          EdCamp – спільнота відповідального вчительства

           

          30 березня 2018 року на базі Чернігівського обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді Чернігівської обласної ради (далі – Ліцей) відбулась регіональна (не)конференція міжнародного вчительського руху EdCamp «Учительство й учнівство – мистецтво бути разом. For future!» у рамках проекту EdCamp Ukraine за участі заступника голови Чернігівської обласної державної адміністрації Наталії Романової, заступника начальника Управління освіти і науки облдержадміністрації Олени Соронович.

          Зазначена подія стала можливою завдяки тому, що у поточному навчальному році Ліцей увійшов до переліку міні-EdCamp´ів, які було обрано у ході всеукраїнського конкурсу.

          Довідково: формат EdCamp в Україні реалізується через національні (не)конференції, які щоразу збирають педагогів з усієї країни, а також міні-EdCamp’и – для педагогічних спільнот міст і сіл у регіонах.

          EdCamp Ukraine – це унікальна платформа професійного зростання для вчительства України, яка ґрунтується на принципах:

          - безкоштовності,

          - незалежності,

          - вільної ініціативи,

          - програма визначається у день проведення,

          - кожний і кожна можуть стати спікерами,

          - діє закон «про дві ноги».

          Завдяки новому дискусійному формату (не)конференція підпорядковується закону «про дві ноги»: учасниці й учасники самостійно визначають програму й хід заходу. Після завершення EdCamp всі відчувають так званий «ефект довгого хвоста» – це виявляється у продовженні дискусій і спільній діяльності педагогів.

          Участь у заході взяли 68 зареєстрованих учасників, педагогічний колектив Ліцею, гості, зацікавлені сторони.

          Робота (не)конференції проходила за трьома експертними паралелями (у кожній з яких по 5 експертів та локацій) за участі представників активної педагогічної спільноти з Київської, Сумської, Херсонської, Чернігівської областей, міст Києва та Тернополя.

          У першій паралелі були представлені інноваційні підходи до формування життєстійкості старшокласників у процесі вивчення української мови та літератури, Нова українська школа, інклюзивно-ресурсний центр, інтеграція природничих наук, початкова школа: освіта для життя.

          Другу паралель присвячено формуванню медіаграмотності сучасного вчительства, соціально-емоційним компетенціям ХХІ століття у контексті концепції Нової української школи, демократичному врядуванню в школі, ідеям для повного апгрейду уроку з англійської мови.

          Після проведення першої та другої паралелі відбулось:

          - формування учительської паралелі;

          - майстер-клас від учнівства «Майстерня білих ворон»;

          - благодійна акція (спільнокошт – альбом подарунків);

          - оголошення спікерів та спікерок учительської паралелі.

          Наприкінці (не)конференції проведено панельну дискусію «Освіта ХХІ століття. Якою її бачить сучасне суспільство?».

          Під час офіційного закриття міні-EdCampу відбулося вручення сертифікатів учасникам та фінальна акція «Долоньки змін».

           

          Довідково з історії виникнення. EdCamp уперше проведено у 2010 році натхненними едукаторами із США. На сьогодні 1500 заходів у 28 країнах світу об’єднали учителів і різноманітних стейкхолдерів освітнього процесу з усіх куточків землі для відкритого обміну педагогічним досвідом («Пригоди ворон»), співпраці й вирішення спільних завдань.

          За два останні роки існування відбулися перша, друга та третя національні освітні події, що раз на рік у місті Харкові збирають тисячу педагогів з усієї країни. Четверта національна (не)конференція для шкільних педагогів EdCamp Ukraine 2018 відбудеться 02-03 липня цього року.


           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/