Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Шевченківські дні: заходи пам´яті Кобзаря у закладах освіти Чернігівщини

          І вам слава, сині гори,
          Кригою окуті.
          І вам, лицарі великі,
          Богом не забуті.

          Борітеся – поборете!
          Вам Бог помагає!
          За вас правда, за вас слава
          І воля святая!

          Т.Г. Шевченко

           

          Щорічно у закладах освіти Чернігівщини відбуваються березневі заходи на честь Дня народження українського поета, письменника, художника, національного героя України Тараса Шевченка.

          Цьогоріч у комунальному закладі «Березнянський навчально-реабілітаційний центр» Чернігівської обласної ради проведено урочистості, присвячені пам´яті Великого Кобзаря. У ході заходу з уст вихованців лунали вірші, пісні, демонструвалися театралізовані інсценівки з творів культурного діяча; вихованці закладу долучилися до конкурсу знавців творчості Шевченка.

          Із нагоди 203-х роковин майстра словесної та художньої творчості у Козелецькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №3 Козелецької селищної ради Чернігівської області відбувся літературно-мистецький захід «І він летить на отчу Україну, за крила взявши пензель і перо». У рамках святкування діти згадали сторінки життя та творчості Тараса Шевченка, що пронизана щирою любов´ю та болючими переживаннями за Батьківщину, неволю на рідній землі та сирітство народу.

           

          Із метою вшанування пам'яті видатного художника слова та патріота України, виховання любові до рідної мови, скарбів поетичного слова, формування культури мовлення через красу і багатство рідної мови у комунальному закладі «Чернігівський навчально-реабілітаційний центр» Чернігівської обласної ради відбувся святковий захід «Шевченко – це народ, і як народ, він буде вічно жити».

          У ході літературного вечора діти залюбки декламували улюблені вірші великого Кобзаря. У рамках заходу презентовано тематичний відеофільм «Причинна», який підготовлено й озвучено педагогічним та учнівським колективом Центру.

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/