Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Вшанування памяті жертв Корюківської трагедії у закладах освіти Чернігівщини

          01-02 березня 2018 року – 75-ті роковини Корюківської трагеді на Чернігівщині, яка стала наймасштабнішою та найкривавішою за кількістю жертв на окупованих територіях під час Другої світової війни.

          Із нагоди пам’ятної дати вихованці комунального закладу «Чернігівський навчально-реабілітаційний центр» Чернігівської обласної ради взяли участь у виховних годинах «Корюківка. Відродження з попелу», «Корюквівська трагедія – національний символ скорботи», вечорі памяті «1943.Корюківка…», флеш-мобі «Янголи пам`яті». Хвилиною мовчання вшанували пам'ять убитих корюківців.

          У комунальному закладі «Городнянська спеціалізована школа-інтернат I-III ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів» Чернігівської обласної ради організовано та проведено загальношкільну лінійку-реквієм, тематичні інформаційні хвилинки та виставку літератури, присвячені пам’яті жертв Корюківської трагедії.

          Згадали страшні події 1943 року також у закладах освіти Іванівської сільської ради Чернігівського району Чернігівської обласної ради під час загальношкільної лінійки, круглого столу «Корюківська трагедія – наймасштабніший злочин нацистських карателів проти цивільного населення у роки Другої Світової війни», годин спілкування «Трагедія Корюківки», «Корюківка – забута трагедія», «Корюківка. Як нацисти знищили семитисячне містечко», перегляду тематичного відеофільму.

           

          У Козелецькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №3 Козелецької селищної ради Чернігівської області організовано та проведено уроки-реквієми в історично-краєзнавчому музеї школи, тематичні години спілкування та виставку інформаційно-довідкової літератури, присвячену подіям 1943 року у місті Корюківка.

          Вихованці комунального позашкільного навчального закладу «Центр національно-патріотичного виховання туризму та краєзнавства учнівської молоді» взяли участь у виховному заході з вшанування пам’яті жертв Корюківської трагедії, у рамках якого діти ознайомилися з тематичною виставкою літератури на базі філії №1 Чернігівської міської централізованої бібліотечної системи для дітей.

           

          У Чернігівському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою проведено вечір пам’яті «Корюківка 1943. Злочин проти людяності».

          Зі своїми розповідями виступили ліцеїсти, що народилися у місті Корюківка та Корюківському районі, та учасники гуртка «Юний Патріот». У рамках заходу присутні переглянули документальний фільм «Відроджені з попелу» про наймасштабніший злочин нацистських карателів проти цивільного населення у Другій світовій війні.

          Вшанували пам'ять загиблих корюківців хвилиною мовчання.

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/