Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Винахідники Чернігівської Малої академії наук учнівської молоді

          Щороку 17 січня у всьому світі відзначають День дітей-винахідників. Про це повідомив Президент України Петро Порошенко на своїй сторінці у twitter.

          Гуртківці ОКПНЗ «Чернігівська МАН учнівської молоді» зустріли свято презентацією своїх найкращих винаходів, які  розробили на заняттях гуртків експериментально-дослідницького напряму відділення технічних наук, що працюють як на базі Чернігівського національного технологічного університету, так і на базі закладів загальної середньої освіти області, з якими укладено угоди про співпрацю.

          Завдяки юнацькій допитливості, геніальності і таланту, притаманним вихованцям гуртка «Юні дослідники», що працює на базі Горбівської ЗОШ І-ІІІ ст., Пастернаку Богдану і Ревку Антону, створено прилад для моніторингу екологічного стану лісів і полів та бюджетний варіант БПЛА (безпілотний літальний апарат) з антирадарною системою й реактивним прискорювачем.

          Неординарні ідеї створення електромагнітного патрону для знищення дронів та виготовлення пристрою контролю концентрації аргону у склопакетах запропонували Демченко Марина і Дейкало Артем, які займаються у гуртку «Юні дослідники» на базі Чернігівського національного технологічного університету.

          Практичністю і простотою у використанні вразила система дистанційного керування гучномовця від смартфону, яку продемонстрував вихованець гуртка «Електроніка та приладобудування», що працює на базі Чернігівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 19, Польських Артур. Не менш цікаву ідею удосконалення світильників систем загального освітлення запропонував вихованець того ж гуртка Іценко Вадим, а Савельєв Дмитро на заняттях гуртка «Інформаційно-телекомунікаційні системи і технології», що працює на базі Чернігівського національного технологічного університету, виготовив квазірезонансний перетворювач напруги з високим коефіцієнтом корисної дії.

          Ми пишаємося юними талантами та бажаємо їм успіхів у неспинному пошуці нових ідей і невичерпної енергії у розробці нових винаходів.

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/