Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Інтелектуальні бої школярів Чернігівщини, Гомельщини, Тернополя та Одеси

          06 січня 2018 року філія ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» «Чернігівська регіональна дирекція» транслювала довгоочікувану подію інтелектуальної громади Чернігівщини – VІІ Міжнародну гру «Віват, інтелект!».

          Помірятися ерудицією і кмітливістю зібралися команди з України та Республіки Білорусь: «Кліо» Ніжинського Будинку дітей та юнацтва Ніжинської міської ради (педагог-тренер – Василь Сурков), «Знавці» Одеської спеціалізованої школи І–ІІІ ступенів №35 з поглибленим вивченням англійської мови Одеської міської ради (педагог-тренер – Ольга Цейтлін), «Синхрофазотрон» Тернопільської української гімназії ім. І. Я. Франка Тернопільської міської ради (педагог-тренер – Галина Ремез) та команда «Гарячі голови» Клубу інтелектуальних ігор «Біла рись» установи освіти «Гомельський державний обласний Палац творчості дітей та молоді» (педагог-тренер – Тамара Клімович, керівник – Володимир Александронець).

          За доброю традицією, на початку змагань капітани команд обмінялися сувенірами на згадку та побажали один одному успішної гри.

          Протягом усієї гри атмосфера на розумовому ринзі була справді напруженою. Глядачі у студії активно вболівали та підтримували своїх улюбленців бурхливими оплесками, емоційними вигуками та плакатами.

          За ігровими столами точилася запекла боротьба. Часто долю інтелектуальної гри вирішувало не стільки знання правильної відповіді, скільки швидкість натискання кнопки. Питання були різноманітними та охоплювали наступні сфери: література, історія, географія, фізика, біологія, мистецтво тощо. Були й питання на кмітливість. Для того, щоб знайти відповідь на більшість із них, потрібно було продемонструвати не тільки глибокі знання, а й уміння швидко й логічно думати. Тому й не дивно, що у фінальному двобої зійшлися такі досвідчені інтелектуали, як команди «Кліо» та «Знавці».

          У перерві між раундами своїми яскравими виступами підіймали настрій глядачам та бойовий дух командам талановита співачка Олена Михайлова та театр естрадної пісні «Vivat» Ніжинського Будинку дітей та юнацтва (керівник – Ніна Крутько).

          І ось настає найочікуваніша мить – журі оголошує остаточні результати міжнародної гри. За підсумками заключного етапу змагань перемогу здобули юні інтелектуали з міста Ніжина – команда «Кліо».

          Справжнім апогеєм заходу стала урочиста церемонія нагородження команд.

          Щирі вітання та побажання на адресу школярів прозвучали від начальника Управління освіти і науки облдержадміністрації Миколи Конопацького, ректора Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського Анатолія Заліського, представника філії ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» «Чернігівська регіональна дирекція» Андрія Ясного.

          Звертаючись до учасників заходу, Микола Конопацький привітав усіх з успішним продовженням інтелектуального марафону «Віват, інтелект!», який стартував на міжнародному рівні у 2011 році і продовжує набувати популярності серед дитячої аудиторії. «Велика честь для нас, що вже сьомий рік поспіль на Чернігівщині проводяться міжнародні інтелектуальні змагання, які дивляться тисячі людей. Інтелект – це те, що цінується і державою, і суспільством», – зазначив він.

          Андрій Ясний побажав усім учасникам гри миру, добра, а головне – бути гідними й успішними громадянами своєї Батьківщини.

          Анатолій Заліський підкреслив, що «Віват, інтелект!» – це не тільки цікаві змагання інтелектуалів, а й, перш за все, живе неоціненне спілкування з ровесниками, яке переростає потім у справжню міцну дружбу.

          Команди-учасниці отримали дипломи та цінні подарунки, а команді-тріумфатору змагань «Кліо» дістався золотий кубок переможця
          VІІ Міжнародної гри «Віват, інтелект!».

          Окрім того, за традицією, було підбито підсумки глядацького голосування. Найбільшу прихильність глядачів здобула команда «Аве Фенікс» Чернігівського ліцею № 22 Чернігівської міської ради (педагог-тренер – Анна Мальована).

          Тож вітаємо всіх учасників з успішною та яскравою грою! До зустрічі наступного року!

           

           
           
           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/