Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Визначились імена цьогорічних володарів кубку обласного Чемпіонату з інтелектуальних ігор «Віват, інтелект!»

          Минулої суботи в ефірі філії ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» «Чернігівська регіональна дирекція» вирували справжні інтелектуальні пристрасті. Адже у фінальній битві розумів Чемпіонату з інтелектуальних ігор «Віват, інтелект!» серед школярів Чернігівської області зійшлися команди – переможці серії відбіркових ігор: «КМІД» Деснянської об’єднаної територіальної громади, «СМАРТ» Носівської об’єднаної територіальної громади, «Бригантина» Талалаївського району, «Данко» Ріпкинського району, «Фенікси» Варвинського району, «Кліо» міста Ніжина, «Крокс» Михайло-Коцюбинської об’єднаної територіальної громади та «Сіверяни» міста Новгорода-Сіверського.

          Раунд за раундом команди юних розумників і розумниць відповідали на цікаві й нестандартні запитання, що охоплювали різноманітні сфери: історію, краєзнавство, культуру, мистецтво, науку, літературу тощо. Під час гри діти демонстрували не тільки свій рівень загальної ерудиції, але й уміння логічно мислити, злагоджено й ефективно працювати у команді. Боротьба була справді напруженою. Час від часу складні та «закручені» запитання ведучої змушували добре поміркувати навіть досвідчених педагогів-тренерів, які перебували у постійній напрузі, вболіваючи за своїх вихованців.

          Яскраві виступи Ольги Печко та Сергія Сулімовського, заслуженого артиста України (Чернігівський обласний філармонійний центр фестивалів та концертних програм), створили піднесений настрій усім глядачам та вболівальникам, а команди, насолодившись музичною паузою і трохи перепочивши, рішуче налаштовувалися на подальшу боротьбу.

          До останньої хвилини гри на турнірному майданчику панувала інтрига, адже дві найсильніші команди – «Фенікси» Варвинського району та «Кліо»
          міста Ніжина – боролися за пальму першості. Головний трофей змагань – золотий кубок переможців – здобула команда «Кліо» з рахунком 0:4. Окрім того, юні ніжинці отримали почесне право представляти Україну на міжнародній грі «Віват, інтелект!», яка буде транслюватися на початку січня 2018 року.

          Не залишилися без подарунків та дипломів й інші команди-учасниці фінальної гри.

          Теплі слова підтримки та побажання нових інтелектуальних перемог на адресу учнів пролунали від проректора з науково-педагогічної роботи Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського Віктора Довбні та заступника головного редактора філії ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» «Чернігівська регіональна дирекція» Наталії Левочко.

          Залишилися позаду всі відбіркові випробування обласного чемпіонату, який приніс усім учасникам незабутні миті щирого спілкування зі своїми однолітками, нові знайомства та теплі зустрічі з давніми друзями-суперниками із різних куточків Чернігівщини. Попереду – міжнародна гра за участю гідних суперників-інтелектуалів із міст Одеси, Тернополя та Гомеля (Республіка Білорусь).

          Щиро вітаємо переможців! Бажаємо ніжинській команді вдалого виступу та сподіваємося, що фортуна буде прихильною до наших юних розумників!

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/