Анонси
     

     






           
           

          Назад

          З 13 до 17 листопада 2017 року на базі Комунального закладу «Чернігівський навчально-реабілітаційний центр» Чернігівської обласної ради за підтримки Управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації та фахівців нідерландського інституту «Visio»відбувся українсько-нідерландський семінар. 

          У роботі семінару взяли участь педагоги КЗ «Чернігівський навчально-реабілітаційний центр» Чернігівської обласної ради, Слов’янської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату № 23, КЗ «Сосницький навчально-реабілітаційний центр» Чернігівської обласної ради, КЗ «Чернігівський навчально-реабілітаційний центр № 2» Чернігівської міської ради, фахівці та батьки учнів громадської організації «Голос батьків».

          У ході роботи семінару розкрито питання базової стимуляції (за методом Андреаса Фреліха),  партнерства педагогів і батьків у вихованні дитини, стресу, емоційного вигорання педагогів, сенсорної інтеграція, способів комунікації при сліпо-глухоті, переглянуто та обговорено відеоматеріали роботи з даною категорією дітей.

          Учасники семінару на конкретних прикладах вивчали особливості поведінки і розвитку дітей з проблемами зору, які прибули з зони АТО і потрапили під обстріли. Вироблено рекомендації щодо реабілітації та способам комунікації цих дітей з урахуванням їх індивідуальних особливостей.

          По закінченню семінару всім учасникам було вручено сертифікати.

           

           
           

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/