Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Взаємодія заради змін

          15 листопада Міністерством освіти і науки України, Громадською організацією «Центр UA» та аналітичним центром «СEDOS» спільно з Управлінням освіти і науки облдержадміністрації в рамках Всеукраїнського туру «Зміни ТИ: взаємодія заради змін» провели обговорення питань освітньої реформи на базі Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва.

          У заході взяли участь Чубич Людмила Володимирівна – заступник начальника Управління, спеціалісти відділів Управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації, райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування, управлінь освіти міських рад, районних методичних кабінетів, педагогічні працівники закладів загальної середньої освіти області та представники батьківської громадськості.

          Звертаючись до освітян Чернігівщини, Божинський Володимир Святославович, заступник начальника відділу державно-громадського управління освітою департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України,  наголосив на основних аспектах нового Закону України «Про освіту» та зауважив, що цей закон є результатом спільної роботи освітян, науковців, Уряду та Парламенту.

          Під час ділової розмови «Які зміни чекають на загальну середню освіту в Україні та як їх бачать освітяни», модератором якої стала Ірина Когут, освітній аналітик центру, висвітлювалися актуальні аспекти освітньої реформи в Україні. Зокрема, розглядалися питання щодо фінансової автономії закладів освіти, якісної перекваліфікації та атестації вчителів для виконання нового освітнього стандарту, особливостей організації процесу відбору директорів щодо побудови успішної управлінської моделі у системі середньої освіти. Освітяни обмінювалися думками щодо способів та критеріїв здійснення контролю за виконанням освітнього стандарту в закладах освіти нашої держави.

          Зібрані позиції представників Чернігівщини з питань реформи освіти будуть враховані Міністерством освіти і науки України при розробці нової державної політики.

           

           
           
           
           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/