Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Від часів Нестора Літописця…

           

          9 листопада – День української писемності та мови

          Найбільше і найдорожче добро в кожного народу –це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподіванки, розум, досвід, почування.

          Панас Мирний

          День української писемності та мови щорічно відзначають 9 листопада (відповідно до Указу Президента України від 6 листопада 1997 року) на честь Нестора Літописця. Саме автора «Повісті минулих літ», послідовника Кирила та Мефодія, вважають «батьком української словесності». На думку дослідників, саме з нього й починається писемна українська мова. Але й зараз історія української писемності є предметом наукових розвідок.

          Тисячоліттями земля предків плекала мову – найбільший скарб народу, передавала з покоління в покоління, формуючи народну  душу. Досвід людства впродовж тисячоліть переконливо доводить, що занепад мови – це зникнення нації. Якщо ж мова стає необхідною і вживається насамперед національною елітою, тоді сильною і високорозвиненою стає нація і держава.

          Уже гарною традицією стало проведення 9 листопада Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності з метою пропагування грамотності, підтримки та розвитку державної мови як духовного потенціалу нації, виховання високої мовної культури. Так, і цьогоріч  о 12.30 учні, студенти, викладачі, а також усі охочі зможуть долучитися до написання XVII Всеукраїнського радіодиктанту, який транслюватиметься в ефірі Першого каналу Українського радіо, Першого національного телеканалу Україна.

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/