Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Вчимо дитину захищатися

          На запит педагогічних працівників закладів дошкільної освіти Чернігівського району та з метою підвищення їх фахового, методичного рівня 01 листопада 2017, методистами обласного центру практичної психології і соціальної роботи Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д.Ушинського Оленою Антоненко, Оленою Дрозд проведено навчальний семінар-тренінг «Вчимо дитину захищатися» (формування навичок безпечної поведінки та попередження сексуального насильства над дітьми).

          У ході семінару була надана теоретична інформація щодо формування навичок  безпечної поведінки дітей дошкільного віку. Акцентувалася увага на поняттях безпеки та небезпеки у повсякденному житті здобувачів дошкільної освіти. Надано рекомендації щодо здійснення превентивної роботи стосовно попередження сексуального насильства над дітьми.

          Представлено Програму «Навчіть дитину захищатися: просвітницька робота з дітьми дошкільного віку з питань попередження насильства та формування безпечної поведінки», спрямована на формування у дітей 4-6 років безпечної поведінки та вміння відстоювати особистісні кордони. Дана програма є в переліку рекомендованих профілактичних програм, затверджених наказом Міністерства освіти і науки України від 08.08.2017  № 1127 «Про затвердження Плану заходів Міністерства освіти і науки України щодо розвитку психологічної служби системи освіти України на період до 2020 року».

          Учасники семінару спробували себе в ролі ведучих інтерактивних бесід для дітей, програли профілактичні ігри, що додало їм впевненості у своїх професійних навичках, змогу переконатися у доступності і ефективності матеріалу.

          По закінченню тренінгової програми учасники (19 осіб) отримали свідоцтва.

           

           
           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/