Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Вам, Герої війни, якої немає, присвячується.

          З 28 вересня до 29 жовтня 2017 року Громадською ініціативою «Єдиний волонтерський центр», громадською організацією «Єдина родина Чернігівщини» спільно з Управлінням освіти і науки облдержадміністрації за підтримки Чернігівської облдержадміністрації проведено обласну патріотично-виховну програму «Війна, якої немає!». Учасниками програми стали понад 6 000 учнів та студентів, педагогів закладів освіти Чернігівщини.

          На першому етапі реалізації програми за принципом «рівний – рівному» було підготовлено 438 екскурсоводів (152 педагогів та 286 учнів, студентів) виставки «Блокпост пам’яті», які потім проводили екскурсії для своїх однолітків.

          Упродовж жовтня у рамках програми групи студентів закладів вищої освіти, учнів закладів загальної середньої, позашкільної, професійно-технічної освіти з усіх районів, громад та міст області відвідували виставку «Блокпост пам’яті». Кожен експонат – це пам'ять про тисячі загиблих українців у цій війні, наших земляків, усіх тих, хто ціною власного життя зупинив підступного та жорстокого ворога. Зупинив саме тоді, коли Україна була слабкою та беззахисною. Їх, наших воїнів, накривали «Градами» і «Смерчами», густо поливали кулями, в них цілили снайпери, але захисники вистояли, вони виявилися міцнішими, ніж камінь та залізо.

          Слухаючи екскурсоводів, своїх ровесників, молодь не стримувала сльози. Від почутого та побаченого на виставці щеміла душа, біль і туга оселялися в серці за загиблими, такими молодими та усміхненими.

          Затамувавши подих дівчата та хлопці, пильно вдивлялися в обличчя та очі захисників Донецького аеропорту під час перегляду відеофільму. Ніхто з них не готувався і не хотів воювати, але у часи страшних випробувань, не вагаючись ні миті, віддали своє життя під небесно-золотими кольорами Українського Прапора «за Україну, за її волю, за честь, за славу, за народ!».

          Надзвичайно теплими та емоційними стали зустрічі з батьками загиблих воїнів. Їх розповідь про загиблих синів, захисників рідної землі, допомогла молоді зрозуміти, що таке «Війна, якої немає» та усвідомити, що війна не за сотні кілометрів, а тут, у нашій домівці. Тисячі матерів і батьків вже ніколи не побачать живими своїх синів, діти не пригорнуться до своїх батьків. 

          Усе тепло сердець родинам загиблих, гордість та вдячність воїнам-захисникам знайшли відображення у патріотичних флеш-мобах, які підготували та провели учасники патріотичної програми. Лунали українські народні та патріотичні пісні, звучали неперевершені рядки з поем Тараса Шевченка та вірші наших сучасників. Молоде покоління несло квіти, калинові гірлянди, паперових журавликів до Стели загиблим учасникам АТО, відпускали в небо білих голубів. Від безлічі синьо-жовтих знамен похмурий осінній день ставав яскравим та сонячним. Життя продовжується.

          Буде вільною та щасливою Україна. Будемо жити. Будемо пам’ятати.

          Спасибі Вам, наші захисники! Спасибі Вам, батьки, за синів!

           

          Усі події, які відбувались під час проведення обласної патріотично – виховної програми «Війна, якої немає!», висвітлено на офіційних сайтах Управління освіти і науки облдержадміністрації, органів управління освітою, закладів освіти. На світлинах та відео можна побачити проведені флеш-моби, емоції учасників патріотичної програми.

          Виставка «Блокпост пам’яті» продовжить роботу на базі Обласного молодіжного Центру до 10 листопада 2017 року. 

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/