Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Відкриття Чорнобильського культурно-інформаційного центру Чернігівської області

          06 вересня 2017 року в Чернігівському обласному Палаці дітей та юнацтва відбулося урочисте відкриття Чорнобильського культурно-інформаційного центру Чернігівської області.

          Центр створено за підтримки Чернігівської обласної державної адміністрації, ініціативи Чернігівської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України», Управління освіти і науки облдержадміністрації та Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва. Координатором Центру призначено методиста з питань екологічного виховання Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва, члена ради Чернігівської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Володимира Олексієнка.

          На урочистостях були присутні: заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації-керівник апарату Наталія Романова, перший заступник голови Чернігівської обласної ради Валентин Мельничук, директор Департаменту соціального захисту населення Чернігівської обласної державної адміністрації Олег Русін, заступник начальника Управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації Олена Соронович, голова Чернігівської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Анатолій Лігун, представники міського учнівського парламенту, педагоги-організатори загальноосвітніх навчальних закладів м. Чернігова.

          Символічну стрічку до Чорнобильського культурно-інформаційного центру Чернігівської області розрізали Наталія Романова, Валентин Мельничук і Анатолій Лігун. Після чого всі учасники заходу мали можливість ознайомитися з експозицією, а також із планами його засновників на майбутнє.

          Мета діяльності Центру:

          Формування у підростаючого покоління основних понять з питань радіоекології та ядерної безпеки, виховання патріотичної та екологічної свідомості, розвиток навичок відповідальної поведінки і здорового способу життя, сприяння гармонійному розвитку дітей і молоді, їх свідомій профорієнтації, підтримка уваги населення області до збереження навколишнього середовища та до чорнобильських питань.

          Завдання Центру:

          1. Посилення уваги суспільства до проблем та подій, пов’язаних з Чорнобильською катастрофою 1986 року, а також катастрофою на Фукусимській АЕС 2011 року.
          2. Впровадження навчально-виховних програм екологічного та радіоекологічного напрямку в системі позашкільної виховної роботи.
          3. Створення Музею Чорнобильської історії Чернігівщини.

          Форми роботи Центру:

          • Школа «Юний еколог» для вихованців Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва;
          • Радіоекологічний клуб «Сталкер» для дітей та молоді;
          • Організація тематичних екскурсій;
          • Проведення обласних тематичних конкурсів;
          • Участь у масових заходах.

          Цільовою аудиторією Центру є діти та молодь Чернігівщини, ліквідатори та постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи, а також населення постраждалих районів Чернігівської області.

          Діяльність Центру здійснюватиметься в системі позашкільної освіти Чернігівської області в тісній співпраці з Чернігівською обласною організацією Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України».

           

           

           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/