Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Талановита МАНівська молодь знайомиться з наукою європейського рівня

          З 10 до 15 липня цього року на базі Центру інноваційної біологічної освіти BioCEN у столиці Польщі проходила  літня  наукова біологічна школа, організаторами якої стали Національний Центр «Мала академія наук України» спільно з громадською організацією «Європейська мала академія наук». Метою заходу стало поширення і поглиблення любові до біології, пізнання її з практичної сторони.

          У роботі школи взяли участь тридцять МАНівців України, які займаються науково-дослідницькою роботою з біології. Потрапити до спеціалізованої лабораторії та ознайомитись з наукою європейського рівня у складі делегації країни отримала можливість вихованка гуртка «Чернігівська МАН учнівської молоді» Барвинок Марія.

          Під час навчання разом з учасниками школи  вона  мала як теоретичні, так і практичні заняття. Протягом шести практикумів усі юні біологи досліджували свою ДНК, вивчали білок, робили генетичний аналіз. Учасники школи були в захваті від  першої у житті можливості працювати на новітньому обладнанні, проводити справжні біологічні досліди.

          Науковці BioCEN продемонстрували учасникам школи, як у домашніх умовах можна проводити елементарні досліди, використовуючи підручні матеріали, зокрема, як зробити мікроскоп за допомогою камери мобільного телефона та, навіть, запропонували спробувати свої сили у криміналістиці.

          У вільний час молодь знайомилась з Варшавою, відвідала Центр науки «Коперник» – музей, який відомий своїми освітньо-науковими проектами і інтерактивними експонатами, за допомогою яких, кожен відвідувач сам може провести експерименти.

          Поїздка до Польщі, знайомство з її культурою, традиційними стравами, спілкування з людьми залишили теплі спогади в учасників, але найбільше враження на молодь справила все-таки біологія. Тож, побажаємо юним науковцям-біологам нових відкриттів на шляху біологічної науки.

           

           

           
           
           
           
           
           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/