Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Щоденник оздоровчої кампанії: 21 червня

          У рамках проекту «Go Camp2017», у роботі літньої англомовної школи на базі Вертіївської загальноосвітньої школи імені М.П. Кирпоноса, взяв участь  Грегорі Аймаро-Пермут. Напрям роботи школи –  «Спорт і здоров’я», основні завдання – розвивати життєві вміння та цінності серед молодого покоління, навчити дітей широко мислити, сприяти обміну культурними цінностями.

          Для вдосконалення навичок спілкування англійською мовою з учнями проводилися різноманітні види роботи: квести, вікторини, змагання, дискусії, бесіди, проектна робота. Учасники школи досліджували корисні властивості їжі, вчилися складати правильний раціон харчування, аналізували вміст корисних та шкідливих речовин у різних продуктах харчування,  проявляли креативність та творчість у створенні «Food art»; порівнювали найпопулярніші види спорту в Україні та США, дізнавались цікаві факти про відомих  спортсменів.

          Діти дуже швидко знайшли спільну мову з Грегорі і стали друзями, волонтер-американець став невід’ємною частиною команди літньої школи. Він грав та працював разом з дітьми. За допомогою сервісу Google maps Грегорі провів  віртуальну екскурсію вулицями рідного Чикаго, розповів та показав школи, в яких навчався (діти дізналися про відмінності системи освіти в США), свій будинок, місця, де проводить вільний час з друзями, університет, де здобуває освіту.

          Грегорі мріяв приїхати до України, на Чернігівщину, адже має українське коріння. Його прадід був родом із Прилуччини. Разом з учнями він відвідав малу Батьківщину своїх предків – м.Прилуки, історичні місця Чернігова, Ніжина, Батурина, здійснив екскурсію до національного історико-культурного заповідника «Качанівка». Грегорі був у захваті від історичної спадщини своїх прадідів.

          За спеціальністю Грегорі історик. Предметом його наукових досліджень є Чернігівщина під час німецької окупації. Науковці факультету історії та права Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя запросили американського аспіранта для обміну досвідом щодо окупації Чернігівщини під час Другої світової війни, влаштували зустріч з легендарним партизаном П.А. Кропив’янським, якому нині 91 рік. Разом з учасниками мовної школи Грегорі зустрівся з очевидцем Другої світової війни, жителькою с. Ветіївка Оленою Проценко.  

                   Заокеанський гість був у захваті від перебування на Чернігівщині. Йому сподобалися краєвиди Полісся, древня історія нашого краю, українська гостинність та національна кухня, спілкування з українцями. Він дуже здружився з дітьми, а вони з ним.

          У теплій та дружній атмосфері пройшли моменти прощання,  учасники мовної школи отримали  приємні враження,  яскраві емоції, позитивний досвід співпраці.

          І Грегорі, і діти мріють зустрітися знову. Щиро вдячні організаторам проекту «Go Camp2017» і до зустрічі наступного літа.

           

           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/