Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Обласна літня мовна школа гостинно відчинила двері для обдарованих дітей

          01 червня відбулося урочисте відкриття Чернігівської обласної літньої школи для обдарованих та талановитих дітей на базі табору «Юний турист» (с.Количівка Чернігівського району).

          На свято завітали перший заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Леонід Володимирович Сахневич, заступник начальника Управління освіти і науки облдержадміністрації Олена Юріївна Соронович, голова громадської організації «Єдина родина Чернігівщини» Микола Миколайович Шанський, батьки воїнів АТО, які загинули на сході України. Вони привітали обдаровану молодь з Днем захисту дітей, відмітили їх досягнення в інтелектуальних змаганнях, побажали гарного відпочинку.

          Після урочистої частини батьки, які втратили синів в АТО, Анатолій Олексійович Бурлака, Раїса Олександрівна Шанська, Любов Іванівна Ярошенко, провели для дітей урок мужності. Їх сини, Олег Бурлака, Андрій Шанський, Павло Старченко, були майже ровесниками учасників школи, коли у складний час для нашої держави, стали на її захист. Розповіді батьків, запитання дітей, щира розмова про минуле і сьогодення, про патріотизм і незламність духу українських воїнів – саме це є важливим для становлення справжніх громадян-патріотів нашої країни.

          Літня школа – одночасно насичений відпочинок і неформальне навчання. Цьогоріч профіль першої зміни – англійська мова. Серед учасників зміни – переможці районних, обласних олімпіад, конкурсів.

          Із 2016 року навчальні заклали є учасниками національного проекту «Go Camps», ініційованого громадською організацією «Go Global» за підтримки Міністерства освіти і науки України. За результатами конкурсного відбору учасниками проекту «Go Camp 2017» стали 12 навчальних закладів області, серед них,  Чернігівська обласна літня школа для обдарованих та талановитих дітей.  

          У рамках проекту до роботи з вихованцями літньої школи долучилися волонтери: Борисова Олена Борисівна, кандидат географічних наук, магістр природничих наук  Манчестерського університету, працівник Європейського банку реконструкції та розвитку, та Олексій Варламов. Безпосереднє спілкування з носіями мови − важлива умова подолання дітьми мовного бар’єру.

          Педагоги школи підготувати цікаву програму проведення табору, по переду заняття та екскурсії, проекти та змагання, пригоди та сюрпризи.

          Бажаємо дітям гарного відпочинку та незабутніх вражень! 

           

           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/