Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Урочисте козацьке коло, присвячене закриттю ІІ (обласного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

          25 травня 2017 року на Красній площі міста Чернігова Управлінням освіти і науки облдержадміністрації спільно з позашкільним закладом «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» та іншими зацікавленими структурами організовано проведення урочистого закриття ІІ (обласного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

          Упродовж п’яти днів таборування на базі дитячого табору «Юний турист» (с. Количівка Чернігівського району) переможці І етапу гри, 33 рої з усієї області, змагались між собою за право представляти Чернігівщину на Всеукраїнському етапі гри «Сокіл» («Джура»).

          Конкурсна програма змагань була досить напруженою, але це дозволило визначити серед кращих джур області рій, який діяв найбільш злагоджено та вправно. Джури – учасники змагань продемонстрували свої знання з історії української державності, навички з подолання природних перешкод, вміння орієнтуватися на місцевості, надавати першу долікарську допомогу, влучно стріляти тощо.

          З любов’ю та оригінальністю юнаки та дівчата  підійшли до облаштування табору, в якому жили, перетворивши його на патріотичне наметове містечко.

          Незабутніми для учасників обласного етапу гри стали зустрічі з бійцями антитерористичної операції, вечори біля вогнища, майстер-класи, козацькі вишколи.

          Усі рої були гідними перемоги, проте у напруженій боротьбі призові місця здобули:

          І місце – рій «Фортеця» Ніжинського ліцею Ніжинської міської ради при Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя;

          ІІ місце – рій «Нащадки козаків» Чернігівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №20 Чернігівської міської ради;

          ІІІ місце – рій «Сіверяни» Новгород-Сіверської гімназії №1                       ім. Б.Майстренка Новгород-Сіверської міської ради.

          Для учасників гри та мешканців міста урочисте козацьке коло, присвячене нагородженню переможців та закриттю обласного етапу гри «Сокіл» («Джура»), стало справжнім святом краси, молодості, мужності та патріотизму.

          Урочистою ходою під музичний супровід духового оркестру Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм джури пройшли центральними вулицями міста до Красної площі. В одному строю з джурами чітко чеканили крок вихованці Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою. Над колоною джур і ліцеїстів майоріли синьо-жовтий Державний Прапор України, Чернігівської області, Всеукраїнської гри «Сокіл» («Джура») та безліч ройових прапорів.

          На Красній Площі колону джур вітали офіційні особи та почесні гості:

          Валерій Петрович Куліч, голова Чернігівської обласної державної адміністрації;

          Павло Кузьмович Хобзей, заступник Міністра освіти і науки України, голова головного штабу з організації та проведення ІІІ (Всеукраїнського) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»);

          Леонід Володимирович Сахневич, перший заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації;

          Владислав Анатолійович Атрошенко, Чернігівський міський голова;

          Микола Анатолійович Конопацький, начальник Управління освіти і науки облдержадміністрації, голова обласного штабу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»);

          Олександр Віталійович Криворучко, військовий комісар Чернігівського обласного військового комісаріату;

          Альберт Іванович Черешко, головний спеціаліст Північного міжрегіонального сектору Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО, учасник антитерористичної операції.

          Разом з дітьми офіційні особи та почесні гості взяли участь у церемонії покладання квітів до Меморіальної стели загиблих учасників АТО та Меморіальної стели Героїв Небесної Сотні.

          Валерій Петрович Куліч та Павло Кузьмович Хобзей привітали учасників гри та нагородили переможців обласного етапу гри «Сокіл» («Джура»).

          Рої, які посіли 2 та 3 місця, нагороджено дипломами і кубками. У нагородженні рою Чернігівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 20 взяв участь Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

          Рій «Фортеця», крім почесного права представляти Чернігівщину на всеукраїнському етапі гри, отримав диплом, Кубок за зайняте І місце, символ обласного етапу гри – Перехідний Кубок та путівку на оздоровлення у таборі «Юний турист» с. Количівка Чернігівського району під час другої профільної зміни з національно-патріотичного виховання обласної літньої школи для обдарованих та талановитих дітей Чернігівщини.

          Наприкінці заходу вихованці Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою та обласного Палацу дітей та юнацтва провели флешмоб, під час якого десятки повітряних кульок здійняли в небо слова, які є дорогими і важливими для кожного українця: «Ми за волю, ми за мир!»

          Урочистості, присвячені закриттю ІІ (обласного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), стали святом і для дітей, і для дорослих мешканців міста, і для гостей свята.

          Бажаємо джурам нових перемог і досягнень, а головне – миру.

          Ми щиро вдячні всім, хто допоміг організувати і провести головне патріотичне дитячо-юнацьке свято – Всеукраїнську гру «Сокіл» («Джура»).

           

           

           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/