Анонси
     

     






           
           

          Назад

          У Чернігові завершився фінальний етап ІІІ Всеукраїнського турніру юних філософів та релігієзнавців

          Упродовж 19 – 22 квітня 2017 року в Чернігові проходив фінальний етап ІІІ Всеукраїнського турніру юних філософів та релігієзнавців, в якому взяли участь 73 учнів 8 – 11 класів, представники 15 команд з Донецької, Волинської, Житомирської, Хмельницької, Івано-Франківської, Миколаївської, Тернопільської, Чернігівської областей та міст Полтави, Сум, Черкас, Харкова.

          Турнір організований Міністерством освіти і науки України спільно з Управлінням освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації, Чернігівським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського, Всеукраїнським благодійним фондом «Східноєвропейська гуманітарна місія». Координатор турніру – Раїса Іванівна Євтушенко, головний спеціаліст департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України, заступник голови оргкомітету фінального етапу ІІІ Всеукраїнського турніру юних філософів та релігієзнавців.

          Інтелектуальні змагання відбувалися на базі Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського (ректор – Анатолій Заліський). Заклад гостинно прийняв учасників турніру й на високому рівні забезпечив умови перебування гостей з усієї України.

          Упродовж чотирьох днів представники із Заходу і Сходу, із Центру і Півдня України змагалися у філософських знаннях, навичках публічно відстоювати власну та колективну думку, вмінні виступати єдиною командою.

          Непростим виявилось і завдання для членів журі визначити найсильніших.

          Оцінювання учасників у чвертьфіналі та півфіналі, обґрунтування виставлених балів, формування запитань, що допомагали встановити рівень готовності та обізнаності членів команд і, нарешті, визначення переможців у фіналі – такі відповідальні завдання виконувало компетентне журі, до складу якого увійшли викладачі вищих навчальних закладів, методисти обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти, досвідчені вчителі, представники Громадської ради з питань співпраці з Церквами і релігійними організаціями при Міністерстві освіти і науки України. Очолила всеукраїнське журі Людмила Хоружа, завідувач кафедри теорії та історії педагогіки Київського університету імені Бориса Грінченка, доктор педагогічних наук, професор.

          Інтелектуальні пристрасті розгорілися вже з перших боїв. Турнір був захопливим, феєричним і надзвичайно напруженим. Кожна команда змагалася в кількох відбіркових групах, виконуючи різні ролі: доповідачів, опонентів і рецензентів. Юні філософи та релігієзнавці демонстрували не тільки фантастичне знання матеріалу, який часто виходив за рамки навчальної програми, але й уміння мислити по-філософськи, майстерне володіння словом, толерантне ведення дискусії, цілеспрямованість у досягненні мети. Школярі оперували фактами з філософії та релігієзнавства, цитували відомих учених, філософів, логічно доводили свою думку й артистично відправляли в інтелектуальний нокаут опонентів.

          На урочистому закритті турніру, який відбувся 22 квітня в Чернігівському обласному Палаці для дітей та юнацтва, лунали теплі слова й щирі побажання подальших успіхів школярам, ліцеїстам, гімназистам та їхнім наставникам.

          У важкій, напруженій боротьбі дипломи першого ступеня вибороли команди:

          - «Sensus» (Волинська область);

          - «Діти Світла» (Снятинський район Івано-Франківська область);

          - «Голос Феміди» (Житомирська область).

          Дипломами другого ступеня нагороджено команди:

          - «ОНІКС» (Комунальна установа Сумська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 7 імені Максима Савченка Сумської міської ради);

          - «Лідер» (Полтавська область);

          - «Viktoria» (збірна команда м. Суми);

          - «Кворум» (м. Черкаси).

          Дипломи третього ступеня вручено командам:

          - «Агапе» (м. Харків);

          - «Шукачі істини» (Комунальна установа Сумська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №15 ім. Д. Турбіна).

          Дипломами четвертого ступеня нагороджено команди:

          - «Нова генерація» (Первомайська гімназія Первомайської міської ради Миколаївської області);

          - «Знамення» (Комунальний заклад Тернопільської обласної ради «Колегіум-інтернат з поглибленим вивченням предметів духовно-просвітницького спрямування);

          - «Встав і вийшов у нірвану!» (м. Харків);

          - «КЛюЧ» (збірна команда Чернігівської області);

          - «Раціо» (Хмельницька область);

          - «Віра, Надія та Любов» (Донецька область).

          Святковий настрій учасникам заходу подарували кращі творчі колективи Чернігівщини.

          Інтелектуальний марафон завершився, закінчилися бої, вщухли емоції, але позитивні та приємні враження про нього залишаться в спогадах. Є надія, що юні філософи та релігієзнавці, здобувши важливий досвід, оберуть у майбутньому історичні, політологічні, юридичні, дипломатичні, журналістські професії. Правильний вибір приведе їх до успіху, адже цей турнір – перший щабель у професійному становленні особистості і, безперечно, початок втілення мрії.

          У піднесеному настрої, сповнені гарних вражень та позитивних емоцій, юні філософи та релігієзнавці поверталися до своїх домівок, сподіваючись на зустріч у наступному турнірі.

           

           

           
           
           
           
           
           
           
           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/