Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Другий день навчально-польових зборів.

          У рамках 3-денних навчально-польових зборів 19 квітня 2017 року юнаки та дівчата загальноосвітніх навчальних закладів обласного підпорядкування після відпрацювання навчальної програми у смт Гончарівське відвідали позашкільні навчальні заклади обласного підпорядкування. 

                   Учні Новгорода-Сіверської державної гімназії імені К.Д. Ушинського, вихованці Черешенської спеціалізованої школи-інтернат І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів 19 квітня відвідали позашкільний навчальний заклад «Чернігівська обласна станція юних натуралістів».

                   Людмила Трегубова, директор закладу, гостинно зустріла учасників навчально-польових зборів. Використовуючи мультимедійну презентацію ознайомила їх з діяльністю станції та розповіла про роботу педагогічного та учнівського колективів. Цікавою та пізнавальною для дітей стала екскурсія до музею хліба, куточку іграшок та оберегів, зоологічного куточку.

                   Неабияке задоволення та нові знання отримали діти взявши участь у майстер-класі «Підкова-оберіг для захисника Вітчизни». Педагоги станції запропонували зробити не просто підкову, а справжню карту мрії. Діти разом з керівниками декорували свою саморобку різними деталями – монетами, крупами, горохом, лавровим листом, насінням, колосками пшениці, сухими квітами та іншими символами України.

                   У цей день учасники навчально-польових зборів стали членами дружньої сім’ї юних натуралістів. Щасливі й радісні діти та дорослі сфотографувались на згадку біля центрального входу навчального закладу «Чернігівська обласна станція юних натуралістів».

          Гостями комунального позашкільного навчального закладу «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» стали вихованці Чернігівської, Яблунівської, Краснохутірської загальноосвітніх шкіл-інтернатів І-ІІІ ступенів.

          Із зацікавленістю гості слухали розповідь директора Центру Петра Степовика про роботу закладу, пріоритетним напрямком якого є національно-патріотичне виховання, про проведення туристсько-краєзнавчих конкурсів і змагань, Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), патріотичних обласних акцій, уважно розглядали презентаційні фото світлини водних, велосипедних, пішохідних походів юних туристів найвіддаленішими куточками України, милувалися краєвидами рідної природи.

          Юнаки та дівчата мали змогу перевірити свої сили і відпрацювати спортивні навички на туристичній смузі перешкод.

          Багато емоцій і яскравих вражень викликав майстер-клас з боулдерінгу.

          Вихованці Ніжинського обласного педагогічного ліцею, Чернігівського обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді, Борзнянської спеціалізованої школи-інтернату І-ІІІ ст. з поглибленим вивченням окремих предметів побували на гостинах у Чернігівському обласному центрі науково-технічної творчості учнівської молоді.

          Зустріч відбулася в дружній, по-домашньому, теплій атмосфері. Валентина Автуніч, заступник директора центру, презентувала систему роботи закладу.

          Школярі стали учасниками аматорських перегонів з автотрасового моделювання та свідками захоплюючих показових виступів картингістів, під час майстер-класу мали змогу власноруч виготовити керамічну іграшку «Козак Тарас Бульба»,

          Кульмінацією дня став перегляд фільму «Воїни духу» у Кіно-культурному центрі з національно-патріотичного виховання. Усі присутні оплесками вдячності та квітами вітали учасників антитерористичної операції Альберта Черешка та Вадима Бойка, керівника громадської організації родин загиблих учасників АТО «Єдина родина Чернігівщини» Миколу Шанського. Затамувавши подих, діти слухали розповіді людей, які на власні очі бачили та відчули моторошні події війни – втрати близьких і рідних, побратимів, важкі поранення. На патріотичний заклик безпосереднього учасника боїв за Донецький аеропорт, Кіборга Вадима Бойка (позивний Цар) любити свою Батьківщину за будь-яких обставин, ніколи не зраджувати її, вихованці Новгорода-Сіверської державної гімназії імені К.Д. Ушинського, яких підтримали усі присутні, гідно відповіли: «Слава Україні! Героям Слава! Україна понад усе!»

          Байдужих у залі не було, хлопці та дівчата знаходились під враженням від почутого та побаченого, на очах у міцних чоловіків тремтіли сльози.

          Микола Шанський подякував молоді за небайдужість та патріотичність позиції та висловив упевненість, що з таким підростаючим поколінням ми завжди зможемо захистити свою країну.

           

           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/