Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Другий день навчально-польових зборів, виїзд до військової частини смт Гончарівське

          Другий день для учасників навчально-польових зборів, розпочався  з навчальних тренувань з практичної стрільби з автомата Калашникова на базі військової частини смт Гончарівське Чернігівського району.

          Кожен з учасників мав змогу зробити десять влучних пострілів у мішень з відстані 100 метрів. Стрільба з автомата, без перебільшення, стала однією з найяскравіших подій дня, після якої юнаки та дівчата ще довго ділилися враженнями один з одним.

          За сприяння Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області було організовано екскурсію, під час якої всі учасники мали можливість не тільки побачити на власні очі справжню бойову зброю, металошукачі, спецодяг водолазів, бронежилети, каски, а й приміряти  будь-яке спорядження рятувальників. Також всі охочі отримали відповіді  військовослужбовців на питання, які їх цікавили.

          Учасник навчально - польових зборів Оліхнович Денис, переселенець з Луганської області, поділився своїми враженнями Чернігівському телебаченню від навчальних занять під час перебування на військовому полігоні. У 2015 році юнак став вихованцем Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, за два роки навчання в закладі отримав ліцейське звання «молодшого віце-сержанта». Денис має повагу та авторитет серед однолітків, є активним учасником гуртка «Юний патріот». Юнак розповідав про своє життя в ліцеї, нових друзів з Чернігівщини, друзів, які залишились на Луганщині, та про захоплення - створення  моделей літаків. У майбутньому він мріє продовжити навчання у Харківському національному університеті Повітряних Сил імені Івана Кожедуба та стати офіцером.

          На свіжому повітрі дуже смачними були польові бутерброди і чай, завчасно передбачені керівництвом Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, які діти із задоволенням покуштували.

          Окрім того, за сприяння Чернігівського обласного військового комісаріату, безпосередньо військового комісара Олександра Криворучка, у рамках навчально-польових зборів майже для 3 тисяч учнів 11-х класів усіх  загальноосвітніх навчальних закладів області організовано проведення практичного виконання вправи зі стрільби з автомата Калашникова та заняття щодо заходів безпеки під час виявлення вибухонебезпечних предметів на базі військових частин смт Гончарівське Чернігівського та смт Десна Козелецького районів.

           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/