Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Відкриття навчально-польових зборів для учнів 11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів обласного підпорядкування,

          18 квітня проведено урочисте відкриття навчально-польових зборів учнів одинадцятих класів загальноосвітніх навчальних закладів обласного підпорядкування на базі Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою. У цьому році до участі у заході долучились 12 дівчат, які вивчали предмет «Захист Вітчизни» за програмою для юнаків.

          Привітати юнаків і дівчат з початком навчально-польових зборів завітали голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч, начальник Управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації Микола Конопацький, військовий комісар Чернігівського обласного військового комісаріату, полковник Олександр Криворучко, головний спеціаліст Північного міжрегіонального сектору Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО, учасник антитерористичної операції Альберт Черешко, представники Управління освіти і науки обласної державної адміністрації, Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського, директори позашкільних навчальних закладів обласного підпорядкування.

          Розпочалось святкове відкриття з виконання Державного Гімну України. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам`ять тих, хто віддав своє життя, захищаючи незалежність і суверенітет України в антитерористичній операції. Вихованці Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, батьки яких учасники АТО, поклали квіти до стели пам’яті загиблих героїв антитерористичної операції.

          Урочисту атмосферу свята підтримував духовий оркестр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм (художній керівник та головний диригент, заслужений діяч мистецтв України Анатолій Ткачук).

          Після відкриття вихованці ліцеїв та шкіл-інтернатів спільно з гостями заходу долучились до Всеукраїнської акції «Посади Дерево Миру» та в пам'ять про героїв Чернігівщини, які загинули в зоні антитерористичної операції, висадили «Алею Миру» з дубів, дерев, що символізують силу, міць та незламність духу!

          У перший день зборів для юнаків і дівчат проведено навчальні заняття з тактичної, вогневої підготовки, основ цивільного захисту та медичних знань, прикладної фізичної підготовки. Також вихованці закладів стали активними учасниками творчого проекту «Я – майбутнє України».

           

           
           
           
           
           
           
           
           

           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/