Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Мала академія наук має стати центром 2-ї категорії на базі ЮНЕСКО

          6 березня в м. Києві в Національній академії наук України відбулось розширене засідання Президії Малої академії наук України за участю профільного комітету представників територіальних відділень Координаційної ради МАН України.

          Проводив засідання Станіслав Довгий, Президент МАН України, член-кореспондент НАНУ, академік НАПНУ, доктор фізико-математичних наук, професор. У ньому взяли участь та виступили ряд провідних вчених нашої держави, а також представник місії ЮНЕСКО Жан-Поль Жуст Нґоме Абьяґа.

          Засідання стало платформою для обговорення ролі Малої академії наук України в сучасному науково-освітньому просторі, стратегії розвитку в умовах реформування освіти.

          На порядку денному стояли питання про запровадження секції польської мови у науковому відділенні мовознавства, підсумки участі МАН України у науково-освітній програмі американського Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) «Sally Ride Ears KAM (Ears Knowledge Acquired by Middle school students», перспективу співпраці Європейської малої академії наук, Малої академії наук України з Африканською радою в Україні та підписання угоди з ЮНЕСКО.

          Мала академія наук має стати центром 2-ї категорії на базі ЮНЕСКО – чи відповідає МАН встановленим для цього вимогам, нині досліджує спеціальна місія організації, що перебуває в Україні.

          Для учасників розширеного засідання була організована виставка кращих науково - дослідницьких проектів під час якої учень 11 класу спеціалізованої загальноосвітньої середньої школи № 1 з поглибленим вивченням іноземних мов м. Чернігова Шолом Нікіта презентував свій науковий проект «Сігрометр» – прилад для оцінювання якості бензину» та учень 11 класу Горбівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Куликівської районної ради Чернігівської області Повжик Євген презентував свій проект «Удосконалення силової установки та аеродинамічних властивостей крила безпілотного літаючого комплексу». Шолом Нікіта та Повжик Євген отримали дипломи за активну участь у науково-дослідницькій роботі за підписами Президента НАН України Б. Патона та Президента МАН України С. Довгого.

          Для участі у виставці були запрошені 13 учнів з 5 областей України, які презентували свої роботи учасникам розширеного засідання.

          «Мала академія наук – це унікальна установа, яка не лише допомагає нашим дітям вже в ранньому віці наблизитися до науки, а й є активним партнером МОН у питанні реформування освіти, зокрема змісту освіти у природничих дисциплінах. Ми пишаємося цією інституцією і вважаємо, що МАН має стати центром, який під егідою ЮНЕСКО допоможе розвивати наукову освіту в Східноєвропейському регіоні та інших країнах світу», – наголосила Лілія Гриневич.

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/