Анонси
     

     






           
           

          Назад

          22 лютого 2017 року в прес-центрі «Чиста політика» відбулося засідання круглого столу на тему: «ЗНО 2017 – ідеальна чи проблемна форма оцінки знань як шанс для кмітливих».

          У засіданні круглого столу взяли участь директор Київського регіонального центру оцінювання якості освіти Сакаєва Світлана Вікторівна, проректор Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д.Ушинського Лисенко Ірина Василівна, проректор з науково- педагогічної та виховної роботи Чернігівського національного педагогічного університету імені Т.Г.Шевченка Тимошенко Анатолій Григорович, директори та учні загальноосвітніх навчальних закладів, студенти вищих навчальних закладів міста Чернігова.

          Під час зустрічі директор Київського регіонального центру оцінювання якості освіти Сакаєва С.В. розповіла про досвід запровадження зовнішнього незалежного оцінювання в Україні, окреслила основні нововведення, які запроваджуються в зовнішньому незалежному оцінюванні цього року.

          Проректор Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д.Ушинського Лисенко І.В. повідомила, що цього року в загальноосвітніх навчальних закладах області закінчують навчання майже шість тисяч випускників, які є потенційними учасниками ЗНО-2017. Відповідно до кількості зареєстрованих осіб буде сформовано і мережу пунктів тестування. Вона також проаналізувала результати зовнішнього незалежного оцінювання 2016 року з предметів державної підсумкової атестації, відзначила високий рівень знань, який продемонстрували учні з міст та районів області.

          Проректор з науково-педагогічної та виховної роботи Чернігівського національного педагогічного університету імені Т.Г.Шевченка Тимошенко А.Г. акцентував увагу присутніх на необхідності роз’яснень щодо особливостей ЗНО 2017 року та нововведень, які вплинуть на вступну кампанію, а відповідно і на рейтинг абітурієнтів. Він закликав підходити до вибору майбутньої професії зважено, ураховуючи всі фактори. Директори загальноосвітніх навчальних закладів, студенти та школярі підтримали ЗНО як форму контролю знань і можливість вступу до вишів, а також запропонували шляхи поліпшення зовнішнього незалежного оцінювання.

          Колишні абітурієнти й сьогоднішні студенти вищих навчальних закладів поділились своїм досвідом вибору майбутньої професії, предметів для складання ЗНО.

          Одинадцятикласники, у свою чергу, розповіли як готуються до тестів і з якими труднощами зіштовхуються.

          Учасники круглого столу відповіли на запитання журналістів.

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/