Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Правова освіта у загальноосвітніх навчальних закладах м. Прилуки

          З метою реалізації в навчальних закладах Програми правової освіти населення Чернігівської області на 2016-2018 роки, підвищення рівня правової культури, набуття учнями необхідного рівня правових знань, 09-10 лютого 2017 року, на базі Прилуцької гімназії №5 імені Віктора Андрійовича Затолокіна, Український центр вивчення історії Голокосту спільно з Фундацією «Пам’ять, відповідальність та майбутнє» представили проект «Поширення освітніх матеріалів з протидії антисемітизму та ромофобії».

          Протягом двох днів для учасників семінару – вчителів історії і правознавства, заступників директорів з виховної роботи загальноосвітніх навчальних закладів міста, працівників управління освіти та міського методичного центру, Анатолій Подольський, директор Центру вивчення історії Голокосту, кандидат історичних наук, спільно з Надією Уфімцевою, координатором освітніх проектів Євразійського єврейського конгресу, прочитали лекції: «Історія та культура євреїв України. Стосунки єврейської громади з іншими народами», «Друга світова війна, Голокост, геноцид ромів» та провели практикум з тем: «Ідентичність, стереотипи, упередження. Різні аспекти проблеми», «Історичні та сучасні аспекти антисемітизму як виду ксенофобії», «Мова ворожнечі у ЗМІ та Інтернеті. Протидія мові-ворожнечі». Також було проведено заняття з представником фонду «Відродження» Мариною Казанською на тему «Нетерпимість до ромів, її зміни з часом. Історія міфів та упереджень».

          По закінченню семінару учасникам вручено сертифікати та матеріали для подальшої роботи (посібники для вчителів та зразки робочих зошитів для учнів 10-11 (класів).

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/