Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Поважні гості завітали до навчальних закладів Чернігівщини

          17 січня Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич та Міністр соціальної політики України Андрій Рева відвідали Чернігівщину з робочим візитом.

          У рамках візиту високопосадовці завітали до обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді, ознайомилися з навчально-матеріальною базою, а також провели спілкування з учнями та педагогами навчального закладу.

          Прем’єр-міністр зазначив, що на сьогоднішній день освіта молодого покоління потребує особливої уваги, тому розвиток освітньої галузі є одним із пріоритетів роботи Кабінету Міністрів України.

          Під час відвідування уроку англійської мови, голова уряду наголосив на тому, що освоєння учнями іноземних мов є важливою складовою для розвитку особистості.

          Не залишив без уваги Володимир Гройсман викладання фізико-математичних дисциплін. Зокрема, він ознайомився з класом інформатики та відзначив сучасний рівень навчального процесу, адже за підтримки Уряду, у рамках безоплатної допомоги Уряду Китайської Народної Республіки наприкінці минулого року ліцей отримав 15 одиниць комп’ютерної техніки.

          На завершення Прем'єр-міністр України подякував педагогічному колективу ліцею за плідну працю та побажав присутнім подальших успіхів.

          З професійно-технічною освітою Чернігівщини Володимир Гройсман та Лілія Гриневич ознайомилися під час візиту до Чернігівського вищого професійного училища побутового обслуговування.

          «Зараз ми вкладаємо значні кошти, щоб модернізувати професійно-технічну освіту в Україні, і продовжимо це робити» - наголосив Прем’єр.

          «Модернізація професійно-технічної освіти – один із пріоритетів нашої роботи цього року. Зокрема, йдеться про розробку та впровадження нових стандартів, модернізацію матеріально-технічної бази закладів тощо» – зазначила Міністр освіти і науки України.

          Чернігівське вище професійне училище побутового обслуговування одне з тих, що в межах пілотного проекту з модернізації підготовки робітників за професіями «Швачка. Кравець. Закрійник» отримало новітнє швацьке обладнання – оновлену версію САПР «Julivi» на суму 330тис гривень для створення Центру професійної підготовки кравців, закрійників. Модернізація матеріально-технічної бази професійно-технічних навчальних закладів допоможе підвищити конкурентоспроможність спеціалістів, яких навчає заклад.

          Прем’єр-міністр та Міністр освіти і науки України високо оцінили роботу педагогічного колективу училища та побажали учням досягти найвищого рівня у професійній діяльності.

          У рамках візиту Лілія Гриневич зустрілася з освітянами Чернігівщини.

          Міністр акцентувала увагу на реформуванні освіти та зазначила, що на сьогоднішній день в системі освіти ми маємо побудувати синергію співпраці органів місцевого самоврядування та Міністерства освіти і науки України.

          Під час зустрічі йшлося про достойну заробітну плату вчителям, адже вчитель – основний провідник реформ у країні.

          Також Лілія Михайлівна розповіла присутнім про впровадження 12-річної системи освіти, осучаснення процесу навчання в початковій школі на користь української дитини, нові методики викладання та розвантажувальні програми. Без уваги не залишила й професійно-технічну освіту, наголосивши на її подальшому розвитку та перспективі.

          Учасники зустрічі мали можливість особисто поставити актуальні запитання Лілії Михайлівні, серед яких: розробка заходів концепції «Нова українська школа», закупівля нових шкільних підручників та обладнання до природничих кабінетів, сертифікація вчителів, залучення учнів до позашкільної освіти та інше.

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/